Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти індійська легкий травневі свята овочі › Індійський суп із горошком
Індійський суп із горошком

Індійський суп із горошком

Індійська кухня дуже своєрідна і багата, так як формувалася вона багато століть. Особливий акцент в індійській кухні робиться на вегетаріанських стравах сабджі з бобів і овочів, приправлених традиційними спеціями. Серед основних спецій індійської кухні одне з перших місць займає суміш спецій каррі і куркуми. Перші страви представлені, зокрема, супами з бобових. Сьогодні ми вам і представляємо чисто індійський суп із горошком. Його можна дуже швидко приготувати і влітку, і взимку. Приготувавши такий супчик, ви будете мати легку, дієтичну та низькокалорійну вегетаріанську страву, яка сподобається всій вашій родині.

Кількість порцій 4
Час приготування 50 хв

  1. 1. Цибуля — 2 шт.
  2. 2. Морква — 1  шт.
  3. 3. Селера — 1 стебло
  4. 4. Петрушка — 1 гілочка
  5. 5. Часник — 2 зубчики
  6. 6. Вода — 1000 мл.
  7. 7. Зелений горошок (свіжий або заморожений) — 100 г.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець — за смаком
  10. 10. Кінза — 1 - 2 гілочки
  11. 11. Картопля — 3 шт.
  12. 12. Рослинна олія — 2 ст. л.
  13. 13. Перець чилі — 1 шт.
  14. 14. Куркума — 1 ч. л.
  15. 15. Коріандр мелений — 1 ч. л.
  16. 16. Кмин — 1 ч. л.
  17. 17. Сметана — 4 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Приготувати овочевий бульйон. Скласти овочі (цибулю, моркву 1 шт., селеру, петрушку) в каструлю, залити водою, довести до кипіння, додати ароматні трави і варити до розм'якшення овочів (20-30 хв).

  2. Процідити овочевий бульйон.

  3. Картоплю очистити і порізати невеликими кубиками. Часник і цибулю почистити і дрібно нарізати. Розігріти сковороду, додати в неї олію і обсмажити цибулю і часник близько хвилини, потім додати картоплю і обсмажувати, безперервно помішуючи, ще близько п'яти хвилин.

  4. Додати в сковороду всі спеції (цибулю, часник, куркуму, кінзу, коріандр, кмин), смажити все ще хвилину.

  5. Видалити з перця чилі насіння і порізати його якомога дрібніше. Додати його до овочів на сковороді і залити все овочевим бульйоном. Закрити кришкою, варити на повільному вогні 20 хвилин.

  6. Помити зелений горошок і додати його в суп. Варити все разом п'ять хвилин.