Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська другі страви гриби осінь › Картопляні зрази з грибами
Картопляні зрази з грибами

Картопляні зрази з грибами

Багатьом відомий той факт, що картоплю завезли в царську Росію (і в наші краї відповідно) за часів правління Петра Першого. Тоді ще мало було відомо про шкоду і користь цієї багаторічної рослини. Картопля містить в собі дуже багато амінокислот, деякі з них навіть незамінні. Тому цей продутий дуже важливо використовувати у своєму раціоні. А щоб урізноманітнити його, потрібно поєднувати картоплю з іншими корисними продуктами. У нашому рецепті це гриби і цибуля. Картопляні зрази - це дуже смачна і легка у приготуванні страва. Але тим не менш ви знайдете дуже багато любителів зраз, які їх просто обожнюють.

Кількість порцій 10
Час приготування 60 хв

  1. 1. Картопля — 1 кг
  2. 2. Гриби — 500 г
  3. 3. Масло вершкове — 30 г
  4. 4. Цибуля ріпчаста — 150 г
  5. 5. Яйце куряче — 1 шт.
  6. 6. Борошно пшеничне — 3 ст.л.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Гриби помити і нарізати кубиками. Подрібнену цибулю обсмажити до золотистого кольору, додати гриби, сіль, перець і тушкувати до готовності.

  2. Картоплю помити, очистити, крупно нарізати і відварити. Коли картопля буде готова, повністю злити рідину. Додати масло і перець, потовкти до консистенції пюре. Дати охолонути, потім додати яйце і просіяне борошно (2 ложки), добре перемішати.

  3. Картопляне тісто розділити на коржики, в центр кожного помістити грибну начинку, з'єднати і заліпити краї. Обваляти в решті борошна і смажити на середньому вогні на рослинній олії до золотистого кольору. Перед подачею на стіл полити сметаною і прикрасити листям петрушки.