Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська плита птиця весна › Запіканка з індичкою, броколі та картоплею під соусом "Бешамель"
Запіканка з індичкою, броколі та картоплею під соусом "Бешамель"

Запіканка з індичкою, броколі та картоплею під соусом "Бешамель"

Запіканка з індичкою, броколі і картоплею під соусом "Бешамель" - дуже ніжне, соковите і ситне блюдо. Його можна по праву назвати не тільки смачним, але і корисним, якщо врахувати, які продукти в ньому використовуються для приготування. М'ясо індички в цілому ніжне і маложирне, але найбільш корисною вважається грудка. Саме цю частину філе рекомендується використовувати у складі цього рецепта. Замість індички можна використовувати куряче філе, замість броколі - кольорову або брюссельську капусту. Така запіканка зможе внести на ваш повсякденний стіл вишуканість і незвичність.

Кількість порцій 6
Час приготування 80 хв

  1. 1. Філе індички — 600 г.
  2. 2. Картопля — 1 кг.
  3. 3. Броколі — 400 г.
  4. 4. Молоко — 1 л.
  5. 5. Вершкове масло — 100 г.
  6. 6. Борошно — 100 г.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Чорний мелений перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю почистити, нарізати брусками. Індичку нарізати невеликими шматочками.

  2. У форму для запікання викласти картоплю, м'ясо і броколі. Посолити, поперчити.

  3. Приготувати соус. У розтоплене на сковороді масло додати борошно. Злегка обсмажити його, помішуючи, протягом 1-2 хвилин.

  4. Невеликими порціями вливати підігріте молоко, інтенсивно помішуючи, щоб не утворилися грудочки. При постійному помішуванні варити до загустіння. Посолити за смаком.

  5. У форму для запікання вилити приготований соус.

  6. Запікати в духовці при температурі 180°С протягом 60 хвилин.