Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська духовка російська яйця › Запіканка з кабачків із вершковим сиром
Запіканка з кабачків із вершковим сиром

Запіканка з кабачків із вершковим сиром

Запіканка з кабачків із вершковим сиром є прекрасним вирішенням проблеми сніданку або вечері при низькокалорійному харчуванні. Адже кабачки - це дуже легкі овочі, тому запіканка виходить низькокалорійною. Але незважаючи на всю свою легкість, ці овочі мають величезну корисність. Кабачки багаті калієм, залізом, містять органічні кислоти, вітаміни, каротин. Кабачки можна додавати в дитяче меню, в раціон харчування хворих, що йдуть на поправку, а також людей, які страждають від проблем з травленням. Тому користь від нашої страви буде величезна. Кабачки дають багато рідини, тому запіканка виходить соковитою і без заливки. Посипана сиром запіканка виходить делікатною на смак, з апетитною золотистою скоринкою.

Кількість порцій 8
Час приготування 45 хв

  1. 1. Кабачки — 2 шт.
  2. 2. Сметана — 500 г.
  3. 3. Яйця — 4 шт.
  4. 4. Вершковий сир — 200 г.
  5. 5. Часник — 2 зуб.
  6. 6. Базилік — 20 г.
  7. 7. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Кабачки потрібно очистити і нарізати тонкими скибочками, відварити на пару і остудити.

  2. Яйця збити зі сметаною, додати розтертий часник і базилік. Посолити і поперчити.

  3. Далі необхідно кабачки викласти у форму, змащену маслом, посипати тертим сиром, залити яєчною сумішшю.

  4. Випікати в духовці, розігрітій до 180°С 30 хвилин до золотистої скоринки.