Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська середній холодильник літо › Запечений перець в маринаді
Запечений перець в маринаді

Запечений перець в маринаді

Запечені овочі - це завжди дуже смачно. Запечений перець в маринаді - відмінна закуска до м'ясних і рибних страв, він хороший і сам по собі, наприклад, просто на бутерброді, і використовується як заготовка для інших страв. Таку яскраву, ароматну закуску готують зазвичай влітку або на початку осені. Можна зробити відразу велику порцію запеченого перцю. Після термічної обробки він добре зберігається в холодильнику кілька днів. Але запевняємо Вас: запечений перець зникне із холодильника раніше.

Кількість порцій 8
Час приготування 50 хв

  1. 1. Болгарський перець — 1 кг.
  2. 2. Часник — 5 зубчиків
  3. 3. Оливкова олія — 150 мл.
  4. 4. Зелень базиліка — 1 пучок
  5. 5. Сік лимона — 1 ст. л.
  6. 6. Бальзамічний оцет — 1 ч. л.
  7. 7. Cіль — за смаком
  8. 8. Чорний мелений перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Перець вимити й укласти на духову решітку. Під решітку поставити деко, застелене фольгою. Це необхідно, щоб туди стікав сік з перцю.

  2. Запікати перець у духовці, розігрітій до 250°С близько 20-25 хвилин. Під час випікання, перець потрібно 1 раз перевернути на іншу сторону.

  3. Після випікання перець скласти в поліетиленовий пакет і щільно його зав'язати. Залишити на 10-15 хвилин.

  4. Після чого зняти з перцю шкірку і розрізати на 4 частини, над мискою, бо там ще може бути сік. Також в миску вилити сік з деко і з пакета, де підходив перець. Перець скласти окремо від соку.

  5. Для маринаду необхідно: часник очистити і дрібно нарізати; базилік вимити, добре висушити і також дрібно нарубати.

  6. У миску з соком від перцю додати часник, базилік, сік лимона, за смаком оцет, сіль, перець і оливкову олію. Добре перемішати.

  7. У глибоку миску викласти перець, а кожен шар полити маринадом. Маринад повинен повністю покривати перець.

  8. Потім миску затягнути харчовою плівкою і прибрати її в холодильник на ніч.