Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська легкий осінь › Запечені перепілки
Запечені перепілки

Запечені перепілки

Пропонуємо вам сьогодні приготувати по істині царську страву. Перепелине м'ясо відноситься до тих продуктів, які прийнято вважати дієтичними. М'ясо перепілки має низьку калорійність, разом з цим воно багате на білки. У хімічний склад м'яса перепелів входить досить велика кількість вітамінів. Причому про це було відомо ще в глибоку давнину. Як свідчать історичні джерела, про лікувальні властивості м'яса цієї невеликої пташки знали навіть в Давньому Єгипті. А на Русі страви з перепелів подавалися на царський стіл. Як і будь-яка делікатесна страва, перепела стоять в ресторані досить недешево. Тим часом, будь-яка господиня може створити таку просту за способом приготування і при цьому вельми вишукану страву.

Кількість порцій 4
Час приготування 200 хв

  1. 1. Перепілки — 4 шт.
  2. 2. Вершкове масло — 40 г.
  3. 3. Соєвий соус — 3-5 ст. л.
  4. 4. Базилік — 4 гілочки
  5. 5. Часник — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Перепілок вимити в холодній воді і витерти насухо серветкою.

  2. Базилік помити, дрібно порізати. Часник нарізати тонкими пелюстками.

  3. Скласти пташок в миску, полити соєвим соусом, перемішати і поставити в холодильник на 2 години.

  4. У глиняну форму для запікання (з кришкою) покласти шматочки вершкового масла, укласти перепілок і посипати свіжою зеленню. Накрити форму кришкою і поставити в прогріту до 190°С духовку. Готувати близько 40 хвилин, поливаючи розтопленим вершковим маслом кожні 5-7 хвилин.