Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Запечені перепілки

Запечені перепілки

Пропонуємо вам сьогодні приготувати по істині царську страву. Перепелине м'ясо відноситься до тих продуктів, які прийнято вважати дієтичними. М'ясо перепілки має низьку калорійність, разом з цим воно багате на білки. У хімічний склад м'яса перепелів входить досить велика кількість вітамінів. Причому про це було відомо ще в глибоку давнину. Як свідчать історичні джерела, про лікувальні властивості м'яса цієї невеликої пташки знали навіть в Давньому Єгипті. А на Русі страви з перепелів подавалися на царський стіл. Як і будь-яка делікатесна страва, перепела стоять в ресторані досить недешево. Тим часом, будь-яка господиня може створити таку просту за способом приготування і при цьому вельми вишукану страву.

Кількість порцій 4
Час приготування 200 хв

  1. 1. Перепілки — 4 шт.
  2. 2. Вершкове масло — 40 г.
  3. 3. Соєвий соус — 3-5 ст. л.
  4. 4. Базилік — 4 гілочки
  5. 5. Часник — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Перепілок вимити в холодній воді і витерти насухо серветкою.

  2. Базилік помити, дрібно порізати. Часник нарізати тонкими пелюстками.

  3. Скласти пташок в миску, полити соєвим соусом, перемішати і поставити в холодильник на 2 години.

  4. У глиняну форму для запікання (з кришкою) покласти шматочки вершкового масла, укласти перепілок і посипати свіжою зеленню. Накрити форму кришкою і поставити в прогріту до 190°С духовку. Готувати близько 40 хвилин, поливаючи розтопленим вершковим маслом кожні 5-7 хвилин.