Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська середній фрукти літо › Запечені яблука з інжиром
Запечені яблука з інжиром

Запечені яблука з інжиром

Пропонуємо сьогодні вам побалувати себе неймовірно корисним і смачним десертом. Запечені яблука з інжиром дуже корисні, завдяки вмісту в них пектинових речовин. Пектини, як відомо, з'являються в більшій частині саме завдяки запіканню ягід або фруктів. Але чемпіоном за вмістом пектинових речовин, звичайно, є печені яблука. Пектини сприяють зниженню вмісту в організмі холестерину. Крім того, пектини корисно вживати людям при захворюваннях, пов'язаних з порушенням обміну речовин, захворюваннях шлунково-кишкового тракту, печінки, підшлункової залози. Споживання таких речовин здоровими людьми, звичайно, знижує ризик виникнення даних захворювань.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Інжир сушений — 6 шт.
  2. 2. Інжир свіжий — 3 шт.
  3. 3. Фісташки — 2 ст. л.
  4. 4. Ваніль (стручок) — 1 шт.
  5. 5. Кориця мелена — 0,5 ч. л.
  6. 6. Яблуко — 4 шт.
  7. 7. Вода — 3 ст. л.
  8. 8. Ром — 3 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до температури 180°C.

  2. Сушений інжир нарізати невеликими кубиками.

  3. Свіжий інжир розрізати навпіл, дістати ложкою м'якоть.

  4. Фісташки крупно посікти.

  5. У мисці змішати інжир і фісташки, перемішати, додати ваніль і корицю.

  6. Помити яблука. Зрізати ножем верхню шапочку з плодоніжкою, на висоті 2 см. За допомогою ножа вирізати середину яблука, обережно не пошкодивши стінки і дно.

  7. Заповнити яблука начинкою з інжиру. Викласти яблука у вогнетривку форму, накрити зверху відрізаними "капелюшками". Зверху полити водою і ромом.

  8. Поставити форму з яблуками в розігріту духовку, випікати 40-50 хвилин. Подавати можна відразу або охолодженими.