Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська овочі осінь › Заливна осетрина
Заливна осетрина

Заливна осетрина

Заливний осетер досить таки поширена закуска серед слов'ян. Жодне застілля не обходиться без цього рибного делікатесу. І не дивно, він ввібрав в себе безліч корисних властивостей: величезна кількість мінералів і вітамінів - досить таки багатий запас. Хороша новина для тих господинь, які не люблять чистити рибу від луски - у осетра її немає! Але вариться він досить довго, мінімум одну годину. Подавати заливну рибу можна з хріном (для любителів гострих відчуттів), або з оливками. Для більш ефектного вигляду, на дно тарілки, або форми, можна викласти різні вирізані фігурки з овочів (доручіть це завдання діткам). Ідеальна їжа вже чекає на вас!

Кількість порцій 4
Час приготування 110 хв

  1. 1. Осетрина — 1 кг.
  2. 2. Желатин — 2 ч. л.
  3. 3. Лавровий лист — 1 шт.
  4. 4. Чорний перець (горошком) — 5 шт.
  5. 5. Корінь петрушки — 1 шт.
  6. 6. Морква — 1 шт.
  7. 7. Петрушка — пучок
  8. 8. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Рибу звільнити від кісток, промити  і відварити в каструлі. Очистити цибулину і варити з рибою. Сюди ж підуть: чорний перець, лавровий лист, морква і корінь петрушки.

  2. Коли готова риба охолоне, нарізати її шматками. Желатин замочити в теплій воді і додати в заздалегідь проціджений відвар (де варився осетер). Розігріти цю суміш до розчинення желатину, при цьому постійно помішуючи. Потім охолодити.

  3. Узяти глибоку тарілку, розкласти в ній нарізані шматки осетра. Далі прикрасити зеленню і морквиною (перед цим змочити їх в охолодженому відварі).

  4. Фінальний етап: залити рибу охолодженим відваром із желатином. Приблизно через 30 хвилин залити ще раз іншим відваром і поставити в холодильник застигати.