Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська духовка новий рік шоколад › Теплий шоколадний пудинг зі збитими вершками
Теплий шоколадний пудинг зі збитими вершками

Теплий шоколадний пудинг зі збитими вершками

Пудинг – традиційний англійський десерт – готують з цілком стандартного набору звичайних продуктів, який знайдеться на кухні у кожної господині. До речі, ідея приготування подібної страви (яку, до речі, не завжди роблять солодкою) народилася в голові у кмітливих і економних британок, які намагалися «утилізувати» продукти і страви, що залишилися з учорашнього дня. Так і з'явився на світ найніжніший і найсмачнішний десерт, який до цих пір користується популярністю далеко за межами батьківщини. Згідно англійським кулінарним традиціям пудинг є обов'язковим атрибутом різдвяного столу. Навіть, якщо сьогодні не святковий день, порадуйте рідних неповторним теплим шоколадним пудингом зі збитими вершками.

Кількість порцій 6
Час приготування 50 хв

  1. 1. Шоколад чорний — 170 г.
  2. 2. Масло вершкове — 150 г.
  3. 3. Яйце куряче — 6 шт.
  4. 4. Цукор — 60 г.
  5. 5. Борошно пшеничне — 60 г.
  6. 6. Вершки 33-35% — 60 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розтопити шоколад, розламаний на шматочки, на водяній бані разом з вершковим маслом, нарізаним кубиками. Потім трохи охолодити. У трьох яєць відокремити білки від жовтків.

  2. Збити міксером 3 яйця і 3 жовтки з цукром в пишну масу. Обережно додати шоколадну суміш в яєчну. Всипати просіяне борошно і довести тісто до однорідної консистенції.

  3. Духовку розігріти до 180°C. Тісто вилити у формочки (заповнювати на половину) і поставити їх у духовку. Випікати суфле близько 17-20 хвилин. Вершки збити і прикрасити ними суфле.