Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська духовка літо › Сирний пудинг зі шпинатом
Сирний пудинг зі шпинатом

Сирний пудинг зі шпинатом

Якщо Ви любите кисломолочний сир, то, напевно, шукаєте все нові варіанти його використання в якості інгредієнта в різних стравах. Запропонована страва - сирний пудинг зі шпинатом. Погодьтеся, що поєднання кисломолочного сиру і шпинату дуже цікаве і, можливо, для когось незвичне. Але це коштує того, щоб спробувати. Треба відзначити, що традиційно готують солодкі пудинги з сиру, вони користуються великою популярністю у всьому світі. У нашому ж випадку пудинг несолодкий. У кулінарному дуеті зі шпинатом сир розкривається по-новому, але не втрачає свою здатність надавати пудингу ніжність і легкість. Зверніть увагу, що замість борошна використовується манна крупа. Це гарантія того, що пудинг не буде занадто щільним.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Кисломолочний сир — 500 г.
  2. 2. Сметана — 200 мл.
  3. 3. Яйце куряче — 3 шт.
  4. 4. Крупа манна — 2 ст. л.
  5. 5. Шпинат — 250 г.
  6. 6. Олія рослинна — 2 ст. л.
  7. 7. Сир твердий — 25 г.
  8. 8. Сухарі панірувальні — за смаком
  9. 9. Масло вершкове — 2 ст. л.
  10. 10. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У миску розтерти сир через сито, додати до нього попередньо розтоплене вершкове масло, жовтки і сіль, всипати манну крупу, ретельно вибити дерев'яною лопаткою до однорідної маси.

  2. Перебрати шпинат, видалити всі старі листя і стебла, промити 2-3 рази у свіжій воді, підсушити на паперовому рушнику. Подрібнити і додати до сирної маси.

  3. Змішати сирну масу з попередньо збитими до стану піни білками. Сковороду змастити маслом, присипати панірувальними сухарями, викласти сирну масу в сковороду, змастити зверху сметаною, присипати тертим сиром, скропити олією, поставити в духовку на 25-30 хвилин.