Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська овочі обід весна › Томатний суп-пюре з базиліком
Томатний суп-пюре з базиліком

Томатний суп-пюре з базиліком

Цікавий факт - існують дикі томати, плід яких відносять до ягід, а не до овочів. Вчені довели, що помідори, які пройшли термообробку, продовжують життя, а томатний сік називають одним з найбільш корисних і навіть полівітамінним. Сік томатів допомагає вироблятися серотоніну (гормону радості) в організмі, тому допомагає знімати наслідки стресів і напруження. Сік базиліка вживають для лікування гастриту, харчових отруєнь і колік. Такий суп можна при подачі прикрасити сметаною чи вершками. В одній порції дієтичного томатного супу міститься всього 70 калорій.

Кількість порцій 3
Час приготування 30 хв

  1. 1. Помідори — 6 шт.
  2. 2. Морква — 1 шт.
  3. 3. Оливкова олія — 6 ст. л.
  4. 4. Базилік — 40 г.
  5. 5. Цибуля — 2 шт.
  6. 6. Цукор — 1 ч. л.
  7. 7. Бульйон — 500 мл.
  8. 8. Вода — 500 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно очистити і нарізати кубиками помідори.

  2. Цибулю з морквою також слід очистити і нарізати.

  3. Потім всі ці овочі необхідно злегка протушкувати на повільному вогні з додаванням олії.

  4. Після цього необхідно овочі подрібнити на блендері.

  5. Тепер отриманий склад необхідно перемістити в каструлю і довести до кипіння, додавши цукор.

  6. Потім можна вливати бульйон і воду, знову все довести до кипіння.

  7. Потім можна додавати промитий і дрібно посічений базилік. Після цього суп слід варити ще 5-7 хвилин.