Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська українська вечеря › Теплий салат з курячої печінки
Теплий салат з курячої печінки

Теплий салат з курячої печінки

Великий плюс цієї страви полягає в тому, що, хоча вона далеко не пісна (а куряча печінка - продукт дуже ситний), після нього у вас не з'явиться відчуття тяжкості в шлунку. Тим більше, що вона багата на вітаміни А, В; в ста грамах печінки міститься добова норма заліза для організму. Необхідний баланс створюють овочі - салат буде поживним, але в той же час легким. А якщо ви не особливо пристрасні до їжі, то він цілком може стати і другою стравою. Для більш пікантного смаку доповніть салат спеціями на ваш вибір. А більш ефектної подачі можна досягнути, виклавши його на листя салату і прикрасивши зеленню.

Кількість порцій 2
Час приготування 20 хв

  1. 1. Куряча печінка — 200-250 г
  2. 2. Солодкий перець (червоний) — 1 шт.
  3. 3. Цибуля — 1 шт.
  4. 4. Морква — 1 шт. (крупна)
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Мелений чорний перець — за смаком
  7. 7. Рослинна олія для смаження — 2 ст.л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Печінку промити, обсушити і досить дрібно нарізати

  2. Цибулю нарізати півкільцями.

  3. Моркву нарізати соломкою за допомогою спеціального ножа або натерти на середній терці.

  4. Перець розділити на дві половинки, видалити насіння і нарізати його тонкими півкільцями.

  5. У сковороді розігріти рослинну олію і викласти печінку. Обсмажити її протягом 3-5 хвилин.

  6. Слідом додати всі овочі, посолити, поперчити і смажити на середньому вогні, помішуючи, ще близько 8-10 хвилин.