Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська плита європейська зима › Теплі мариновані оливки по-французьки
Теплі мариновані оливки по-французьки

Теплі мариновані оливки по-французьки

Теплі мариновані оливки – надзвичайно смачна запуска, що прийшла до нас із Франції. Достаток смаків і запахів. Ароматний маринад, основу якого складає винний оцет, часникова і оливкова олії, а також запашні прянощі і спеції, робить страву насиченою і гармонійною, а оливки – ніжними і соковитими. Оливки можете подавати на стіл, не розігріваючи, однак, в теплому вигляді вони стають більш м'якими і мають яскравий смак, оскільки під дією високої температури активуються всі запахи і аромати, які «заснули». Подавати страву без маринаду, витягши шумівкою оливки з миски.

Кількість порцій 4
Час приготування 20 хв

  1. 1. Часник — 2 шт.
  2. 2. Олія оливкова — 120 мл.
  3. 3. Оцет винний білий — 100 мл.
  4. 4. Цибуля-шалот — 1 шт.
  5. 5. Цукор коричневий — 1 ст. л.
  6. 6. Перець чорний духмяний — 0,25 ч. л.
  7. 7. Кориця (паличка) — 1 шт.
  8. 8. Лавровий лист — 1 шт.
  9. 9. Цедра лимона — 1,5 ст. л.
  10. 10. Цедра апельсина — 1,5 ст. л.
  11. 11. Оливки — 340 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Налити в розігріту сковороду 2 ст. л. оливкової олії, покласти тонко нарізаний часник, обсмажувати протягом 30 секунд. Після, перекласти часник в миску, залишивши олію.

  2. Довести до кипіння 50 мл. оцту в каструлі разом із тонко нарізаною цибулею-шалот і коричневим цукром, варити 4 хвилини, при цьому постійно помішувати суміш, об'єм повинен зменшитися до 1 ст. л.

  3. У каструлю додати часник, часникову олію, залишки оливкової олії та оцту, лавровий лист, цедру апельсина та лимона, а також оливки, всю цю суміш довести до кипіння. Після, викласти оливки з маринадом в миску, остудити. Залишити на добу маринуватися. Перед подачею трохи підігріти.