Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська плита м'ясо осінь › Телятина під кремом із тунця
Телятина під кремом із тунця

Телятина під кремом із тунця

Vitello tonnato або телятина під кремом із тунця – традиційна холодна закуска (antipasti) італійської кухні, батьківщина якої П'ємонт. Ця страва давно полюбилася усіма дегустаторами за незвичне смакове поєднання – варена телятина і кремоподібний соус з тунця. Перед варінням вирізку потрібно обтягнути ниткою, інакше після приготування телятина буде пухкою і розпадатися. Залишити м'ясо остигати в бульйоні. Можна також варити телятину в білому вині. Крем по консистенції повинен бути не дуже густим, тому додавайте більше олії. Пастою з тунця, що залишилася, можна намазати тости.

Кількість порцій 4
Час приготування 20 хв

  1. 1. Телятина — 1 кг.
  2. 2. Тунець консервований в олії — 100 г.
  3. 3. Яйце куряче — 3 шт.
  4. 4. Каперси — 1,5 ч. л.
  5. 5. Сік лимонний — 1,5 ч. л.
  6. 6. Олія оливкова — 5 ст. л.
  7. 7. Анчоуси — 1,5 шт.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець чорний мелений — за смаком
  10. 10. Морква — 1 шт.
  11. 11. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  12. 12. Лавровий лист — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Відварити м'ясо в каструлі з морквою, цибулею і лавровим листом, сіллю протягом 1,5-2 годин. Після чого, остудити.

  2. Тунець розчавити виделкою, покласти в чашу блендера, вбити 3 жовтка і 1 білок, додати каперси з анчоусами, влити лимонний сік. Збити блендером, періодично додавати оливкову олію.

  3. Нарізати м'ясо тонкими скибочками, викласти на тарілку, полити зверху кремом, прикрасити каперсами. Подавати холодним.