Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська фрукти вечеря › Тарталетки з чорницями
Тарталетки з чорницями

Тарталетки з чорницями

Бажаєте здивувати гостей вишуканим і дуже ефектним десертом? Приготуйте незрівнянні хрусткі тарталетки з ніжним ванільним кремом і соковитими ягідками чорниці. Повірте, така смакота нікого не залишить байдужим: один лише їх яскравий вигляд викликає нестримне бажання з'їсти все до останньої крихти. Подавати подібні порційні солодкі закуски до святкового столу або на вечірці дуже зручно. Адже у кожного гостя є можливість комфортно насолодитися своїм персональним десертом або забрати його додому. А головне – виглядає все естетично. Замість сухої квасолі в якості грузика можете використовувати пекарські боби, які нагріваються і запобігають появі пухирців по всій поверхні тіста.

Кількість порцій 8
Час приготування 90 хв

  1. 1. Борошно — 300 г
  2. 2. Вершкове масло — 200 г
  3. 3. Цукор — 200 г
  4. 4. Яйця — 6 шт.
  5. 5. Сіль — 3 г
  6. 6. Квасоля суха (для випікання) — 200 г
  7. 7. Білий шоколад — 100 г
  8. 8. Ванільний цукор — 15 г
  9. 9. Молоко — 500 мл
  10. 10. Крохмаль — 30 г
  11. 11. Чорниця — 300 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. З борошна, масла, 100 г цукру, яйця і дрібки солі вимісити тісто. Загорнути його в харчову плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин.

  2. Застелити тістом 8 змащених маслом формочок діаметром 10 см. Наколоти тісто виделкою, зверху покласти папір для випікання і насипати квасолю.

  3. Випікати тарталетки в духовці 15 хвилин при температурі 180°. Перекласти їх на тарілку і змастити всередині розтопленим шоколадом.

  4. Молоко закип'ятити в каструлі з ванільним цукром. Зняти з вогню.

  5. Жовтки розтерти до білого з 100 г цукру і крохмалем.

  6. Тепле молоко тонкою цівкою влити в яєчний крем, помішуючи. Перелити крем в каструлю і на слабкому вогні збити до загусання.

  7. Чорницю вимити. 2/3 підмішати до крему і викласти в тарталетки. Прикрасити рештою ягід (за бажанням посипати цукровою пудрою).