Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська духовка осінь › Пиріг з карамелізованими сливами
Пиріг з карамелізованими сливами

Пиріг з карамелізованими сливами

У холодну осінню погоду дуже часто хочеться чогось теплого, солодкого і ароматного, чи не так? У такому випадку дуже доречним буде сезонний сливовий пиріг з ніжним повітряним тістом, яке нагадує тісто в кексах. Сливи, политі ромом і посипані цукром, під час випікання набувають карамельний смак з легкою алкогольною ноткою. Для більш цікавого зовнішнього вигляду використовувати можна і жовті, і червоні, і темні сливи - з'єднувати і викладати їх в десерті можна як завгодно. До тіста, за бажанням, можна підмішати подрібнені волоські горіхи. А вже готовий пиріг, звісно, можна прикрасити цукровою пудрою.

Кількість порцій 8
Час приготування 45 хв

  1. 1. Масло вершкове — 120 г
  2. 2. Цукор — 130 г
  3. 3. Яйце куряче — 2 шт.
  4. 4. Борошно пшеничне — 200 г
  5. 5. Розпушувач — 5 г
  6. 6. Сіль — 2 г
  7. 7. Сливи — 500 г
  8. 8. Ром — 20 мл
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розм'якшене масло збити міксером з цукром (100 г) і сіллю. Продовжуючи збивати додати по одному яйцю. Потім просіяти борошно з розпушувачем і додати по трохи в масляну суміш. Духовку розігріти до 180 градусів.

  2. Сливи помити, розрізати на половинки і видалити кісточки. Кожну половинку розрізати на 3-4 часточки. Форму для випічки змастити маслом і викласти туди тісто. Зверху на тісто укласти сливи і посипати двома ложками цукру. Полити ромом і поставити в розігріту духовку. Випікати пиріг близько 35-40 хвилин.