Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська › Суп-пюре з капусти романеско
Суп-пюре з капусти романеско

Суп-пюре з капусти романеско

Романеско - це просто леді Гага у світі капусти - вже надто екстравагантно вона виглядає. Незважаючи на те, що більшість наших співвітчизників про неї не чули, існує цей гатунок доволі давно: перші згадки про неї зустрічаються ще у XVI ст. - саме тоді її почали вирощувати в околицях Риму, і там охоче й куштували. Залишаючись улюбленим дітищем італійців, на міжнародному ринку вона з'явилась порівняно недавно - у 90-их роках XX ст. І ось тепер "приїхала" і в Україну - просимо любити й шанувати! Тим більше що вона вже отримала визнання за свяй приємний горіхово-вешковий смак і ніжну текстуру.

Кількість порцій 4
Час приготування 25 хв

  1. 1. Заморожений зелений горошок — 300 г
  2. 2. Капуста романеско — 500 г
  3. 3. Вершки жирністю 10-20% — 200 мл
  4. 4. Сир моцарела — 100 г
  5. 5. Помідори чері — 8 шт.
  6. 6. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Капусту розділіть на суцвіття та відваріть в 1 літрі підсоленої киплячій воді (можна використовувати і проціджений м'ясний або курячий бульон) 10 хвилин.

  2. Додайте зелений горошок та проваріть ще 5 хвилин.

  3. Зніміть з вогню, трохи остудіть. Подрібніть овочі разом з бульоном за допомогою блендера.

  4. Далі влийте вершки і знову доведіть до кипіння. Зніміть з вогню і розлийте по тарілках.

  5. Помидорки чері розріжте навпіл. Моцарелу розріжте на 4 частини, якщо кульки крупні, або просто дрібно наріжте сир. Якщо ви використовуєте міні-моцарелу, розріжте кожну кульку навпіл. Викладіть моцарелу і помидорки чері в тарілки з супом і подавайте.