Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська плита обід › Суп із сочевиці та грибів
Суп із сочевиці та грибів

Суп із сочевиці та грибів

Досить невибаглива на перший погляд сочевиця, виявляється, є одним з найдавніших продуктів харчування, відомих людству. Ще стародавні єгиптяни уміли випікати з неї хліб. Особливо ж вона "прижилася" в монастирській культурі, оскільки є прекрасною пісною їжею, що містить велику кількість білка. Ось ми якраз і пропонуємо вам приготувати цей пісний, але дуже ситний суп з сочевиці, який відмінно доповнює аромат сушених грибів. Готуватися він буде дуже просто - клопоту з сочевицею ніяких, тільки потрібно витримувати час приготування і уважно стежити, щоб вона не втратила форму, оскільки сочевиця досить швидко розварюється.

Кількість порцій 4
Час приготування 70 хв

  1. 1. Сочевиця — 2/3 склянки
  2. 2. Сушені гриби — 50 г
  3. 3. Картопля — 3 шт.
  4. 4. Цибуля — 1 шт.
  5. 5. Морква — 1 шт.
  6. 6. Часник — 3 зубчики (можна менше) за смаком
  7. 7. Зелень пертрушки — за смаком
  8. 8. Рослинна олія — 4 ст.л
  9. 9. Мелений чорний перець — за смаком
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Духм'яний перець горошок — 3-4 горошини
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Сушені гриби добре промийте, покладіть в миску, залийте окропом так, щоб він трохи покривав їх, і залиште набухати на 60 хвилин.

  2. Потім вийміть гриби (воду, в якій вони замочувались, збережіть) і наріжте їх середніми шматочками. Викладіть гриби в каструлю.

  3. У ту ж каструлю через марлю, складену в декілька шарів, процідіть воду, в якій замочувались гриби.  Долийте води так, щоб вийшло близько 2 літрів.

  4. Доведіть цю воду до кипіння і проваріть все близько 20 хвилин. Дістаньте гриби і відкладіть.

  5. Картоплю очистіть і наріжте невеликими кубиками.

  6. Сочевицю промийте, переберіть і всипте у грибний відвар. Туди ж додайте картоплю, все перемішайте.

  7. Знову включіть вогонь, доведіть до кипіння бульйон, потім зменшіть вогонь до меншого і варіть все при слабкому кипінні близько 10 хвилин.

  8. Тим часом цибулю дрібно наріжте. Моркву натріть на середній терці (її можна також нарізати соломкою або кружечками - за смаком). Часник дуже дрібно поріжте.

  9. У сковороді розігрійте олію, всипте цибулю, посоліть і поперчіть і обсмажте 4-5 хвилин до м'якості.

  10. Додайте до неї моркву і обсмажте все ще 5 хвилин на повільному вогні, періодично помішуючи. За хвилину до готовності моркви додайте до овочів подрібнений часник.

  11. Коли овочі обсмажаться, всипте їх у каструлю з супом, намагаючись, щоб в бульйон потрапило якомога менше олії. Посоліть і поперчіть бульйон за смаком, покладіть також кілька горошин духмяного перцю.

  12. На олії, що залишилася у сковороді, обсмажте гриби, поки з них не випарується більша частина рідини. Коли гриби обсмажаться, викладіть їх у каструлю з супом. Знову включіть вогонь і проваріть суп ще близько 5 хвилин.

  13. Зелень петрушки поріжте і додайте її до супу. Все добре перемішайте, накрийте каструлю кришкою і дайте супу настоятися близько 15 хвилин.