Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська без термічної обробки десерти вечеря › Полуничний десерт з вином і маскарпоне
Полуничний десерт з вином і маскарпоне

Полуничний десерт з вином і маскарпоне

Якщо ви більше віддаєте перевагу милим і вишуканим десерта, ніж величезним кремовим тортам і тістечкам, тоді спробуйте приготувати полуничний десерт за нашим рецептом. По-перше, він виглядає досить презентабельно і навіть химерно, а значить подавати його можна на будь-якій вечірці або святі. По-друге, він не такий калорійний, як, наприклад, ті ж торти, в яких багато крему (і не менше калорій). До того ж полуниця - це дуже корисна ягода. Вона має протизапальну та протимікробну дію. Також її рекомендують лікарі тим, у кого проблеми з нирками. Ну і звичайно ж це дуже смачна і соковита ягода, і навряд чи є на світі люди, які не полюбляють її.

Кількість порцій 8
Час приготування 120 хв

  1. 1. Полуниця — 700 г.
  2. 2. Цукор — 100 г.
  3. 3. Вино червоне — 250 мл.
  4. 4. Сир маскарпоне — 450 г.
  5. 5. Цукор ванільний — 40 г.
  6. 6. Лимон — 50 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Помити полуницю і розрізати. Засипати ягоди цукром і залишити на 30 хвилин. Полуничний сік змішати з вином і проварити на маленькому вогні близько 10 хвилин.

  2. Лимон помити, цедру натерти на дрібній тертці (повинно вийти близько столової ложки). Сік вичавити. Збити маскарпоне з ванільним цукром, лимонним соком і цедрою.

  3. Крем викласти в креманки. На маскарпоне викласти полуницю і залити сиропом з вина. Посипати при бажанні тертим шоколадом.