Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська м'ясо осінь › Тушковані яловичі ребра в червоному вині
Тушковані яловичі ребра в червоному вині

Тушковані яловичі ребра в червоному вині

Яловичі реберця з давніх часів було найулюбленішими ласощами з усієї тушки. Особливо їх люблять чоловіки. Приготувати яловичі реберця дуже просто, проте часу потрібно не шкодувати. Але всі зусилля себе повною мірою виправдають. Зараз існує ряд рецептів для приготування реберець, які, зазначимо, мають безліч вітамінів і корисних мінералів. Наприклад, тушковані яловичі ребра в червоному вині полонять серце і шлунок будь-якого чоловіка. Це відмінна страва для романтичної вечері. Завдяки вину м'ясо стане ніжнішим, а пряні трави, чебрець і гвоздика подарують блюду незабутній аромат. Після такої страви всі ваші старання окупляться в десятки разів, а голова буде крутитися від солодких компліментів. Насолоджуйтесь!

Кількість порцій 6
Час приготування 260 хв

  1. 1. Ребра яловичі — 2 кг.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  3. 3. Морква — 2 шт.
  4. 4. Лавровий лист — 2 шт.
  5. 5. Олія — 50 мл.
  6. 6. Вино червоне сухе — 150 мл.
  7. 7. Чебрець свіжий — 1 шт.
  8. 8. Борошно — 25 г.
  9. 9. Гвоздика — 3 шт.
  10. 10. Перець духмяний (горошок) — 5 шт.
  11. 11. Голяшка яловича без кістки — 1 кг.
  12. 12. Перець чорний мелений — за смаком
  13. 13. Пряні трави — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для маринаду нарізати не дуже великими шматками цибулину та моркву та пасерувати 1-2 хвилини на помірному вогні в двохлітровій кастрюлі. Коли овочі стануть м'якими, додати до кастрюлі вино, 1 гілочку чебрецю, лавровий лист, перець та варити 3 хвилини. Потім перелити рідину до миски та охолодити до кімнатної температури.

  2. Помістити яловичі ребра в паект, що герметично закривається, налити туди маринад та, щільно закривши, залишити в холодильнику на кілька годин. Поки м'ясо маринується, не забувати його регулярно перевертати, щоб маринад вбирався рівномірно. По закінченню процесу маринування витягнути м'ясо з пакету. Маринад перелити з пакету до миски та, процідиши через ситечко, поставити на вогонь. Довести рідину до кипіння та залишити охолоджуватися.

  3. Обмастити яловичі ребра перцем із сіллю та злегка присипати борошном. Розігріти на великій сковорідці з товстим дном та високими стінками 50 мл. олії. Викласти на неї яловичі ребра в один шар та обсмажити їх з усіх сторін до золотистої скоринки.

  4. Приготувати яловичий бульйон. Для цього м'ясо (голяшку яловичу без кістки) потрібно залити холодною водою (близько 3 літрів) та поставити на великий вогонь. Потім моркву потрібно почистити, з цибулі зняти лушпиння, відрізати частину з корінцями та увіткнути в неї кілька гвоздичок. Воду довести до кипіння на великому вогні, але не давати кипіти, щоб встигати ретельно знімати всю піну. Готувати на маленькому вогні, щоб бульйон знаходився на грані кипіння, забираючи всю піну, що утворюється ситом. Коли піна перестане виникати, покласти до бульйону овочі та спеції (перець духм'яний, лавровий листок) та варити на невеликому вогні 1 годину. Через годину, коли овочі стануть зовсім м'якими, викинути їх разом зі спеціями. Варити ще 40 хвилин, до тих пір, поки м'ясо не розвариться. Готовий бульйон потрібно процідити через кілька шарів марлі, щоб він був прозорим та забрати жир.

  5. Налити до великої кастрюлі з товстим дном маринад та яловичий бульйон (300 мл.), туди ж покласти обсмажене м'ясо (яловичі ребра) та залишити на вогні, поки не закипить. Накрити кастрюлю кришкою або фольгою та відправити в духовку на 3-4 години. Кастрюлю поставити на середню полицю. Духовку попередньо розігріти до 150°С. Готове м'ясо посипати пряними травами за смаком. Можна подавати з картопляним пюре.