Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська європейська травневі свята сніданок › Полунично-вершковий бісквітний пиріг
Полунично-вершковий бісквітний пиріг

Полунично-вершковий бісквітний пиріг

Надзвичайний полуничний пиріг, наче казковий замок, принесе захоплення вам та вашим рідним. Кожен шедевр потребує свого часу - займіться цим витвором вже сьогодні і ви ні в якому випадку не пожалкуєте. Адже, як можна не насолоджуватись дивовижним смаком свіженьких вершків, які, ніби білосніжні хмаринки, ваблять своєю загадковістю. А використання фруктів у вигляді полуниці та апельсина надасть невибагливого аромату та поживної цінності цій страві. Ці плоди просто прикрасять десерт своїм букетом вітамінів та корисних речовин. Такий витвір мистецтва вдало доповнить щедре використання цукрової пудри. Тому не витрачайте часу на вибір десерту така смакота заворожить вас і ви будите готувати її знову і знову.

Кількість порцій 10
Час приготування 70 хв

  1. 1. Борошно — 150г
  2. 2. Кукурудзяне борошно — 25г
  3. 3. Яйця — 6шт
  4. 4. Цукор — 175г
  5. 5. Розтоплене вершкове масло — 75г
  6. 6. Подвійні вершки — 300мл
  7. 7. Апельсин (сік та цедра) — 1шт
  8. 8. Полуниця — 225г
  9. 9. Цукрова пудра для посипання — 10г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Прогріти духовку до 180°С або (якщо духовка газова) до 4 відмітки. Змастити жиром та вистелити пергаментом дно (23 см.) розбірної глибокої форми для випікання або 2×23 см. мілкої форми. Просіяти разом пшеничне та кукурудзяне борошно.

  2. Покласти до чаші цукор, додати яйця і збивати міксером до блідого кольору та густої сметаноподібної консистенції, щоб при піднятті вінчика на поверхні залишався слід.

  3. Обережно домішати половину борошна за допомогою великої металевої ложки. Половину вершкового масла налити навколо чаші по краю і обережно змішати, добавляючи, решту борошна та масла.

  4. Налити до підготованої форми (або 2 форм) і випікати 35-40 хвилин (або ж 25-30 хвилин для мілких форм), поки пиріг добре підніметься, набере золотавого кольору і почне відставати від стінок форми. Для охолодження викласти на решітку.

  5. Збити вершки, цукор та апельсиновий сік за допомогою вінчика до утворення м’якої піни. Домішати апельсинову цедру. Відкласти 5 полуниць для прикрашання, решту ягід порізати скибочками.

  6. Розділити пиріг на два коржі (або взяти два коржі, випечені в окремих формах), між ними викласти збиті вершки і порізану полуницю. Прикрасити верх відкладеною полуницею, посипати цукровою пудрою та подавати на стіл.