Полунично-вершковий бісквітний пиріг
- 1. Борошно — 150г
- 2. Кукурудзяне борошно — 25г
- 3. Яйця — 6шт
- 4. Цукор — 175г
- 5. Розтоплене вершкове масло — 75г
- 6. Подвійні вершки — 300мл
- 7. Апельсин (сік та цедра) — 1шт
- 8. Полуниця — 225г
- 9. Цукрова пудра для посипання — 10г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Прогріти духовку до 180°С або (якщо духовка газова) до 4 відмітки. Змастити жиром та вистелити пергаментом дно (23 см.) розбірної глибокої форми для випікання або 2×23 см. мілкої форми. Просіяти разом пшеничне та кукурудзяне борошно.
Покласти до чаші цукор, додати яйця і збивати міксером до блідого кольору та густої сметаноподібної консистенції, щоб при піднятті вінчика на поверхні залишався слід.
Обережно домішати половину борошна за допомогою великої металевої ложки. Половину вершкового масла налити навколо чаші по краю і обережно змішати, добавляючи, решту борошна та масла.
Налити до підготованої форми (або 2 форм) і випікати 35-40 хвилин (або ж 25-30 хвилин для мілких форм), поки пиріг добре підніметься, набере золотавого кольору і почне відставати від стінок форми. Для охолодження викласти на решітку.
Збити вершки, цукор та апельсиновий сік за допомогою вінчика до утворення м’якої піни. Домішати апельсинову цедру. Відкласти 5 полуниць для прикрашання, решту ягід порізати скибочками.
Розділити пиріг на два коржі (або взяти два коржі, випечені в окремих формах), між ними викласти збиті вершки і порізану полуницю. Прикрасити верх відкладеною полуницею, посипати цукровою пудрою та подавати на стіл.