Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська важкий обід осінь › Суп із сочевицею і копченою куркою
Суп із сочевицею і копченою куркою

Суп із сочевицею і копченою куркою

Сочевиця - продукт досить екзотичний для наших земель. Тому і вивчений він не настільки добре. Більш повсякденним інгредієнтом для страв вона вважається для країн Індії, Пакистану та Бангладешу. І жителі цих країн давно впевнені в тому, що ці рослини сімейства бобових просто необхідно включати в повсякденний раціон. У сочевиці дуже багато вітамінів групи А, В і С. Також у ній дуже багато білка. Важливо й те, що після приготування в ній зберігаються практично всі потрібні вітаміни і мінерали. Тому суп з сочевицею - це дуже хороша альтернатива більш традиційним супів, до яких ми вже звикли. Не бійтеся пробувати щось нове.

Кількість порцій 6
Час приготування 110 хв

  1. 1. Курячі гомілки — 2 шт.
  2. 2. Копчена куряча грудинка — 750 г.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  4. 4. Сочевиця — 150 г.
  5. 5. Цибуля-порей — 150 г.
  6. 6. Морква — 150 г.
  7. 7. Кінза — 1 пучок
  8. 8. Часник — 2 зубчика
  9. 9. Вершкове масло — 30 г.
  10. 10. Лавровий лист — 1 шт.
  11. 11. Карі — 2 ч. л.
  12. 12. Кмин мелений — 0,5 ч. л.
  13. 13. Перець чорний горошком — 5 зерен.
  14. 14. Перець чорний мелений — за смаком
  15. 15. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Курячі гомілки промити і поставити варити бульйон.

  2. Коли бульйон закипить, зменшити вогонь. Додати в бульйон лавровий лист і перець горошком. Продовжувати варити ще хвилин 40.

  3. Після чого вийняти м'ясо і залишити остигати. Бульйон процідити і знову поставити на вогонь.

  4. Остигле м'ясо відокремити від кісток і знову покласти в бульйон.

  5. Ріпчасту цибулю і часник очистити від шкірки і нарізати дрібними кубиками.

  6. У каструлі нагріти вершкове масло і обсмажити цибулю з часником. Потім додати в каструлю сочевицю, трохи тміну і каррі. Продовжувати смажити протягом 2 хвилин, постійно помішуючи.

  7. Потім влити в каструлю зі засмажкою курячий бульйон, довести до кипіння і варити протягом 25 хвилин на слабкому вогні.

  8. Моркву нарізати тонкими скибочками, цибулю-порей - півкільцями.

  9. Потім нарізані цибулю і моркву додати в каструлю з бульйоном і варити ще 7-10 хвилин.

  10. Нарізати копчену курячу грудинку невеликими кубиками і додати в киплячий бульйон. Потім посолити і поперчити за смаком, варити ще хвилин 5 і вимкнути вогонь.

  11. При подачі страви, заправити його подрібненим листям кінзи.