Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська духовка яйця осінь › Суфле зі шпинатом і фетою
Суфле зі шпинатом і фетою

Суфле зі шпинатом і фетою

Так як французи - народ ніжний і витончений, то і відповідно страви їхньої кухні такі ж. Суфле - це легкий невибагливий десерт, який відрізняється ніжним смаком, який надає йому сир. Але наш рецепт дуже сильно відрізняється від традиційного суфле. Тому що пропонуємо вам рецепт суфле з шпинату. Так-так, вам не почулося. Не дивлячись на те, що страва вийде не зовсім десертною, все таки вам варто спробувати її зробити, тому що в ній так багато різних корисних інгредієнтів. Взяти хоча б той же шпинат або цибулю. Ну а фета, в свою чергу, зробить страву дуже м'якою і ніжною на смак. Така страва відмінно підійде як проста закуска.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Панірувальні сухарі — 2 ст. л.
  2. 2. Шпинат — 150 г.
  3. 3. Оливкова олія — 2 ст. л.
  4. 4. Цибуля — 1 шт.
  5. 5. Молоко — 300 мл.
  6. 6. Часник — 1 зубчик
  7. 7. Крохмал — 50 г.
  8. 8. Яйця — 6 шт.
  9. 9. Фета — 100 г.
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Перець чорний мелений — за смаком
  12. 12. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змастити олією формочку для суфле, присипати панірувальними сухарями.

  2. Проварити шпинат 4 хвилини. Перекинути на друшляк, віджати і нарізати шпинат.

  3. У сковорідці з оливковою олією припустити протягом 4 хвилин подрібнені цибулю і зубчик часнику. Додати шпинат.

  4. Підігріти 200 мл. молока. У остатку 100 мл. холодного молока розвести крохмаль.

  5. Влити розведений в молоці крохмаль в гаряче молоко і варити до загустіння, помішуючи. Остудити .

  6. Ввести в молоко яєчні жовтки (2 шт.), збити. Додати шпинат, покришену фету, сіль і перець. Перемішати.

  7. Збити 6 яєчних білка в піну. Ввести їх в основну суміш, перемішати і ложкою викласти у форми для випікання. Випікати суфле 10 хвилин при температурі 150°C.