Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська міксер європейська обід › Листкові мішечки з цукровою пудрою
Листкові мішечки з цукровою пудрою

Листкові мішечки з цукровою пудрою

Перед тим, як додавати в отриману суміш сметану і яйця, необхідно збити до кремоподібної маси вершкове масло з цукром. Процес розкочування і скручування тіста можна здійснювати за допомогою спеціальної машинки. При цьому шматочки вийдуть абсолютно рівними по товщині. Якщо ж такової немає, використовуйте звичайну качалку. Порада господиням: у ці хрусткі мішечки можна укласти мікс з будь-яких фруктів або ягід. Спробуйте полити отримане асорті розтопленим шоколадом або згущеним молоком. Також в якості начинки відмінно підійдуть сухофрукти: курага, родзинки, чорнослив, фініки.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 670 г.
  2. 2. Розпушувач — 2 ч. л.
  3. 3. Сіль — 0,5 ч. л.
  4. 4. Масло вершкове — 100 г.
  5. 5. Цукор — 70 г.
  6. 6. Сметана — 50 мл.
  7. 7. Цедра лимонна — 0,5 ч. л.
  8. 8. Яйце куряче — 3 шт.
  9. 9. Цукрова пудра — 300 г.
  10. 10. Олія рослинна — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати борошно, сіль і розпушувач. Окремо збити міксером цукор з вершковим маслом, додати в суміш сметану, цедру і яйця. Зменшити швидкість міксера, при цьому поступово додавати борошно. Замісити тісто. Скачати в довгу ковбаску.

  2. Розрізати ковбаску з тіста на кілька частин, присипати борошном. Скласти три шматочки один на інший, розкачати качалкою, скласти отриманий млинець навпіл, знову розкачати, повторити процедуру зі скручуванням і розкочуванням ще 8 разів. Наприкінці розкачати тісто дуже тонким шаром. Розрізати на частини прямокутної форми. У кожного шматочка звернути кути до центру так, щоб вийшов мішечок.

  3. Розігріти сковороду, налити рослинну олію товстим шаром, розжарити до 190ºС. Обсмажити кілька порцій мішечків протягом 1 хвилини, перевертаючи, кожен раз викладаючи їх зі сковороди на паперовий рушник, а після на тарілку. Наприкінці присипати остиглі мішечки з тіста цукровою пудрою.