Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська європейська крупа весна › Солодкий рис з часником, креветками і руколою
Солодкий рис з часником, креветками і руколою

Солодкий рис з часником, креветками і руколою

Це швидкий варіант приготування смачної вечері. Особливо порадіють такій страві ті хто не любить довго возитися на кухні. Адже, приготування страви забере у вас всього двадцять хвилин. При такому мінімумі часу ви будете мати повноцінну смачну страву. Вона вживається в якості самостійної страви, адже, тут є і гарнір - рис, і основна страва - креветки. До того ж в рецепті присутні багато інших інгредієнтів, які в своєму поєднанні і дадуть той незвичайний і самобутній колорит всій страві. Страва досить ситна, але не дуже калорійна. Тому що креветки містять дуже багато білка, який не зіпсує вашу фігуру зайвими кіллограми.

Кількість порцій 6
Час приготування 20 хв

  1. 1. Оцет рисовий — 100 г.
  2. 2. Рис жасміновий — 500 г.
  3. 3. Цукор тростинний — 50 г.
  4. 4. Рукола — 100 г.
  5. 5. Олія кунжутна — 50 г.
  6. 6. Часник — 12 шт.
  7. 7. Соус соєвий — 3 ст. л.
  8. 8. Лимон — 2 шт.
  9. 9. Креветки — 500 г.
  10. 10. Коріандр — 50 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У каструлю налити воду, поставити на вогонь, всипати рис, варити. Сковороду поставити на вогонь, влити кунжутну олію, додати в сковороду подрібнений часник, важливо не пережарити.

  2. Вичавити з лимонів сік, додати до соку в мисці соєвий соус, оцет, цукор і креветки. Перемішати інгредієнти. Додати суміш в сковороду до часнику. Як тільки рідина почне кипіти, зменшити вогонь.

  3. Додати в сковороду руколу і коріандр, додати трохи недоварений рис з рідиною, якщо така є. Перемішати. Накрити кришкою, зняти з вогню, дати настоятися 2-3 хвилини в сковороді.