Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська важкий яблука осінь › Солодкий хліб з корицею та яблуками
Солодкий хліб з корицею та яблуками

Солодкий хліб з корицею та яблуками

За всім розмаїттям фруктів і овочів привезених з-за кордону, ми починаємо забувати про звичні нам продукти, які багато в чому випереджають заморські в концентрації вітамінів і мікроелементів. Ось, наприклад, яблука. Адже не дарма вони так часто зустрічаються в легендах і казках, як символ родючості, здоров'я і краси. А все тому, що наші предки знали про корисні властивості цього фрукта і цінували його. Вживання яблук продовжує життя, що доведено дослідженням, яке проводило Американське хімічне товариство в 2011 році; покращує пам'ять, знижує ризик інфарктів та інсультів, а також ризик ракових захворювань. Кориця запобігає виникненню діабету, нормалізує рівень цукру в крові, а сам запах кориці стимулює роботу мозку. Наш варіант солодкого хліба з цими інгредієнтами допоможе вам вживати яблука і корицю частіше, і при цьому так, щоб вони вам не набридли.

Кількість порцій 4
Час приготування 130 хв

  1. 1. Борошно — 600 г.
  2. 2. Яблука — 500 г.
  3. 3. Коричневий цукор — 150 г.
  4. 4. Молоко — 75 мл.
  5. 5. Вершкове масло — 110 г.
  6. 6. Цукор — 50 г.
  7. 7. Яйця — 2 шт.
  8. 8. Ванілін — 1,5 ч. л.
  9. 9. Дріжджі — 2,5 ст. л.
  10. 10. Кориця — 2 ч. л.
  11. 11. Cіль — за смаком
  12. 12. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. На повільному вогні розтопити приблизно половину масла у великій каструлі.

  2. Яблука очистити від шкірки, видалити насіння і нарізати дрібними шматочками.

  3. Змішати яблука з коричневим цукром, 1 ч. л. кориці, половиною чайної ложки ваніліну, потім додати до масла і добре перемішати.

  4. Продовжувати перемішувати масу на повільному вогні ще 5 хвилин. Потім дати начинці охолонути.

  5. Молоко нагріти в ковші і вилити в миску. У мисці додати масло, що залишилося, і трохи води (приблизно 60 мл.). Після чого додати ванілін і яйця. Добре перемішати, щоб масло розчинилося.

  6. В іншій мисці змішати борошно, цукор, дріжджі, корицю, що залишилася, і трохи солі (за смаком).

  7. Після чого з'єднати разом сухі і рідкі інгредієнти і добре вимішати до утворення тіста. Тісто викласти в ємність, накрити харчовою плівкою і прибрати в тепле місце, щоб воно підійшло (приблизно 1 годину).

  8. Тісто розділити на 2 половини. Форму для випікання змастити олією.

  9. Одну половину тіста розкачати так, щоб вона була більше поверхні форми (тісто має заходити на бортики форми) і помістити його у форму. На тісто викласти яблучну начинку.

  10. Другу половинку розкачати прямокутником, а потім розрізати на смужки. Смужки викласти зверху начинки в довільному порядку. Залишити підходити ще на 1 годину.

  11. У духовку, розігріту до 180°C, поставити форму, яку потрібно накрити фольгою, і випікати близько 55-60 хвилин.