Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська духовка осінь › Шоколадний кекс
Шоколадний кекс

Шоколадний кекс

Кекси завжди були і будуть на особливому рахунку у кондитерів, адже ця маленька та молодецька солодка випічка вважається втіленням кулінарної майстерності. У зв'язку з цим склалася помилкова думка, що приготувати такі ласощі – досить-таки складний і трудомісткий процес, іноді навіть непідвладний господаркам. Розвіяти цей безглуздий міф з легкістю зможе наш класичний рецепт шоколадних кексів. Класичний він тим, що додавши в тісто різні смакові добавки, такі як крема, сухофрукти, ягоди, горіхи, пряні спеції, Ви з легкістю можете змінювати смакові відтінки. І погодьтеся: солодощі, приготовані власними руками, завжди смачніше покупних, адже в них вкладається частинка Вашої душі і любові до рідних.

Кількість порцій 6
Час приготування 120 хв

  1. 1. Яйця — 2 шт.
  2. 2. Цукор — 180 г
  3. 3. Вершкове масло — 70 г
  4. 4. Какао-порошок — 40 г
  5. 5. Борошно — 100
  6. 6. Розрихлювач тіста — 3 г
  7. 7. Вершки 20% — 70 мл
  8. 8. Молоко 3,2% — 120 мл
  9. 9. Цукрова пудра — 10 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Просіяти борошно з какао і розпушувачем тіста. Попередньо нагріти духовку до 200 ̊С.

  2. Перемішати яйця з цукром та вершковим маслом. Ввести потроху суміш з борошна, какао і розпушувача, потім густі вершки і нарешті молоко.

  3. Перемішати тісто до однорідної маси, не роблячи його дуже щільним.

  4. Форму змастити маслом. Вилити туди тісто на половину висоти, розподілити суміш по формі.

  5. Поставити в духовку: почати випічку при 200 ̊С протягом 10 хвилин, потім знизити температуру духовки до 150 ̊С і випікати 1 годину 30 хвилин.

  6. Перевірити готовність, протикаючи кекс дерев’яною шпажкою або зубочисткою. вона має виходити чистою. В іншому випадку, випічку продовжити.

  7. Вийняти кекс з форми на решітку. Після охолодження посипати зверху цукровою пудрою.