Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська плита вершки вечеря › Шоколадно-коньячний соус
Шоколадно-коньячний соус

Шоколадно-коньячний соус

Десерти з використанням шоколадно-коньячного соусу мають пікантний смак і насичений аромат. А все завдяки гармонійному поєднанню легкої гіркоти чорного шоколаду і дубових ноток коньяку. Такий соус універсальний в застосуванні. Його можна використовувати в якості начинки, глазурі або прошарку для будь-яких кондитерських (у тому числі і борошняних) виробів, подавати разом з морозивом і навіть використовувати для шоколадного фондю. Для приготування соусу можете взяти практично будь-який алкоголь (ром, апельсиновий або кавовий лікер) в будь-якій пропорції. Соус можна зберігати в холодильнику до одного місяця. В охолодженому вигляді він втрачає глянсовий блиск, стаючи матовим і густим.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Вершки — 300 мл.
  2. 2. Чорний шоколад — 250 г.
  3. 3. Цукор — 50 г.
  4. 4. Вершкове масло — 50 г.
  5. 5. Коньяк — 50 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Помістити вершки, шоколад і цукор в невеликий посуд і поставити на маленький вогонь. Нагрівати 3 хвилини, перемішуючи, до розчинення.

  2. Збільшити вогонь і закип'ятити. Додати вершкове масло і розмішати до повного розчинення.

  3. Зняти з вогню, додати коньяк і знову перемішати. Дати злегка охолонути і розлити в стерилізовані баночки. Запечатати і остудити.