Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська десерти фрукти зима › Шоколадно-апельсиновий крем "шанті"
Шоколадно-апельсиновий крем "шанті"

Шоколадно-апельсиновий крем "шанті"

Цей шоколадний крем можна використовувати як вишукане доповнення до торта, і як начинку для еклерів або профітролів, і як самостійний десерт. Його незаперечна перевага полягає в тому, що замість традиційних жирних вершків для збивання в рецепті використовується молоко. Шляхом спроб вдалося встановити, що крем набуває пишної текстури і без вершків, адже шоколад сам по собі містить емульгатор, який дозволить масі стати повітряною і досить густою. Ароматний апельсин додає цьому крему ще більше чудового аромату.

Кількість порцій 2
Час приготування 130 хв

  1. 1. Апельсин — 1 шт.
  2. 2. Молоко — 210 мл.
  3. 3. Сіль — дрібка
  4. 4. Ванілін — на кінчику ножа
  5. 5. Чорний шоколад — 225 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. З одного апельсина за допомогою ножа для чищення фруктів або дрібної терки зніміть цедру.

  2. Молоко нагрійте майже до кипіння, потім покладіть цедру, дрібку солі, накрийте кришкою, зніміть з вогню і залиште настоюватися протягом 30-40 хвилин.

  3. Після цього процідіть молоко через ситечко, додайте ванілін і перемішайте.

  4. Шоколад поламайте на дрібні шматочки, залийте молоком і поставте на водяну баню. При цьому вода не повинна торкатись дна миски з шоколадом, він повинен лише повільно розтоплюватися під впливом пари. Нагрівайте шоколад до повного розтоплення, щоб маса стала схожа на гладкий шоколадний соус. Потім зніміть з вогню.

  5. Широку миску наповніть льодом і холодною водою, поставте в неї ємність з шоколадною масою.

  6. Збийте шоколад міксером на середній швидкості протягом 2-3 хвилин. У результаті маса повинна посвітлішати і загуснути і нагадувати за консистенцією збиті вершки.

  7. Отриманий крем поставте в холодильник на 30-60 хвилин, щоб на холоді крем додатково загуснув.

  8. Після охолодження крем потрібно повторно трохи збити до пишності.