Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська духовка риба › Лосось з духовки в медово-імбирному маринаді
Лосось з духовки в медово-імбирному маринаді

Лосось з духовки в медово-імбирному маринаді

Скажемо відразу, ця риба для людей, які віддають перевагу незвичайним на смак стравам. Погодьтеся, не всі люблять імбир, а тим більше в поєднанні з медом і гірчицею. Але не поспішайте відмовлятися робити цей запашний маринад! Це тільки здається, що смак риби буде дивний і не зовсім приємний. Коли ви подасте страву на стіл, всі гості будуть приємно здивовані цьому запашному запаху. А смак, який на перший погляд досить незвичайний, зачарує їх назавжди. Риба в такому маринаді виходить м'якою, соковитою і незабутньою на смак.

Кількість порцій 2
Час приготування 35 хв

  1. 1. Стейк з лосося — 2 шт.
  2. 2. Мед — 2 ст.л.
  3. 3. Імбир — 10 г
  4. 4. Соус соєвий — 1 ст.л.
  5. 5. Гірчиця — 5 г
  6. 6. Лимон — 50 г
  7. 7. Кунжут — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Підготувати ємність для запікання, застелити її фольгою з розрахунком, щоб нею можна було закрити ємність зверху.

  2. Викласти в неї стейки. Змішати всі інгредієнти для маринаду (мед, імбир, соус, гірчицю, лимонний сік), залити ним рибу і залишити в холодильнику на 1 годину маринуватися.

  3. Духовку розігріти до 180°C градусів.

  4. Дістати рибу з холодильника, укласти ємність з лососем на фольгу. Фольгу закрити. Запікати рибу при 180°C градусах: перші 10 хвилин із закритою фольгою, решту 20-25 до готовності - відкривши фольгу.