Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська плита європейська › Салат "Мандаринова долька"
Салат "Мандаринова долька"

Салат "Мандаринова долька"

Головне в цій страві - це її оригінальний зовнішній вигляд. Назва «Мандаринова долька» цей ніжний салат з курки отримав саме завдяки своєму незвичайному оформленню, ця страва може стати родзинкою будь-якого святкового столу, особливо в новорічні свята. Але незважаючи на свою промовисту назву, цей салат готується без фруктів. Крім оригінального оформлення це блюдо відрізняється чудовим поєднанням продуктів і простотою у приготуванні. Для салату краще всього взяти плоске однотонне блюдо без малюнка. Перед подачею потрібно дати просочитися 1-2 години в холодильнику.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Куряче філе — 300 г.
  2. 2. Сир — 150 г.
  3. 3. Морква — 3 шт.
  4. 4. Цибуля — 1 шт.
  5. 5. Яйця — 5 шт.
  6. 6. Печериці — 200 г.
  7. 7. Часник — 2 зубчика
  8. 8. Майонез — за смаком
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Перець чорний мелений — за смаком
  11. 11. Вершкове масло — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Курку відварити до готовності і порізати на невеликі шматочки.

  2. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на сковороді на вершковому маслі протягом 3 хвилин.

  3. Моркву відварити до готовності. Натерти на крупній тертці.

  4. Гриби порізати і додати до цибулі, готувати разом ще 3-4 хвилини.

  5. Яйця відварити вкруту. Почистити і відокремити білки від жовтків. Натерти окремо на крупній тертці.

  6. Викласти салат шарами у формі дольки: половина моркви, майонез, курка, майонез, гриби з цибулею, сир, жовток. Верх і боки салату змастити майонезом. За допомогою моркви зробити візерунок м'якоті мандарина, а з білка - прожилки мандарина. Солити і перчити всі шари.