Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська середній блендер літо › Житні булочки з цибулею
Житні булочки з цибулею

Житні булочки з цибулею

Гастроентерологи радять, роблячи випічку, використовувати не тільки пшеничне борошно, але і додавати до нього інші види борошна. Це допоможе Вам відкрити нові смаки і зробити випічку більш корисною. Хоча запропоновані булочки називаються в рецепті "житні", насправді житнє борошно для приготування тіста беруть у співвідношенні 1: 1 з пшеничним борошном вищого сорту. При випіканні булочки збільшаться в розмірі, тому викладайте їх на деко на відстані приблизно 3-4 см одна від одної. Хочете, щоб Ваші булочки придбали золотистий колір? Змастіть їх жовтком. Житні булочки з цибулею подають з будь-яким гарячим супом або борщем. Смачного!

Кількість порцій 10
Час приготування 60 хв

  1. 1. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  2. 2. Дріжджі пресовані — 50 г.
  3. 3. Вода — 250 мл.
  4. 4. Пшеничне борошно — 225 г.
  5. 5. Цукор — 10 г.
  6. 6. Сіль — 1/2 ч. л.
  7. 7. Соняшникова олія — 50 г.
  8. 8. Яйця — 1 шт.
  9. 9. Кунжут — для посипання
  10. 10. Житнє борошно — 225 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Дріжджі змішати з половиною води.. Додати цукор, сіль і 2 ст. л. пшеничного борошна. Добре перемішати.

  2. Цибулю очистити і збити в блендері: додати в тісто. Перемішати.

  3. Додати решту води і соняшникову олію, а потім поступово додати борошно. Вимісити тісто руками та залишити на 30 хвилин.

  4. Відокремити жовток від білка. Деко вистелити пергаментом.

  5. Розділити тісто приблизно на 15 частин. З кожної сформувати круглу булочку. Викласти на деко.

  6. Кожну булочку змастити жовтком і посипати кунжутом. Поставити запікатися на 30 хвилин при 180°C.