Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська другі страви обід › Рис з грибами і горіхами кеш’ю
Рис з грибами і горіхами кеш’ю

Рис з грибами і горіхами кеш’ю

Будь-якій господині завжди хочеться приготувати швидко і без особливих турбот таку собі незвичайну і смачну страву, але з доступних продуктів. Не потрібно переривати простори Інтернету, адже наш чудовий рецепт допоможе урізноманітнити Ваше повсякденне меню. Рис з грибами та горіхами кешью – ситний і поживний гарнір зі східним акцентом, який відмінно доповнить будь-яку м'ясну страву (найкраще курку в медово-соєвому соусі). Гармонійне поєднання просоченого бульйоном рису, ароматних печериць і солодких горішків здивує навіть самого примхливого гурмана. Для того щоб зробити страву більш яскравою і ефектною, додайте пряну спецію куркуму: вона додасть рису насичений яскраво-жовтий колір і пікантний аромат Сходу.

Кількість порцій 4
Час приготування 20 хв

  1. 1. Рис — 200 г
  2. 2. Овочевий бульйон — 500 мл
  3. 3. Гриби печериці — 200 г
  4. 4. Горіхи кеш’ю — 75 г
  5. 5. Часник — 3 зуб.
  6. 6. Соєвий соус — 2 ст. л.
  7. 7. Рослинна олія — 3 ст. л.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Гриби помити і нарізати тонкими скибочками.

  2. Залити рис в каструлі овочевим бульйоном з олією (1 столова ложка), накрити кришкою.

  3. Поки готується рис на олії обсмажити кеш'ю до золотистого кольору. Горіхи відкласти в сторону, а в ту ж олію, де готувалися горіхи, додати гриби і соєвий соус, обсмажувати протягом декількох хвилин поки гриби не стануть м'якими.

  4. Потім в сковорідку додати рис, добре розмішати і варити далі, поки рис не буде готовий.

  5. Після того як звариться рис вимкнути вогонь, додати горіхи і обережно перемішати, накрити кришкою і дати постояти 3-5 хвилин, щоб рис просочився ароматом.

  6. Подавати в гарячому вигляді, можна додати соус чилі або соєвий соус.