Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська духовка риба › Рисова запіканка зі сьомгою
Рисова запіканка зі сьомгою

Рисова запіканка зі сьомгою

Рисова запіканка з сьомгою - це один великий і суцільний вітамін і радість для організму. Невеликий шматочок цих ласощів зарядить вас величезною порцією вітамінів та енергії. Сьомга в компанії з рисом, як ніщо інше, подбає про ваше самопочуття. Зокрема, рис подбає про стан вашої шкіри, зробить нігті і волосся міцними. Сьомга ж, як будь-яка червона риба, почистить ваш організм від шлаків, покращить обмін речовин. Тертий сир подарує гарну порцію кальцію і зробить страву ніжною, скріпить зернятка рису воєдино. Ця страва стане відмінним помічником, якщо ви сидите на дієті або ж хочете скинути зайву вагу. Не бійтеся експериментувати - готуйте на здоров'я!

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Філе сьомги — 400 г.
  2. 2. Рис — 250 г.
  3. 3. Зубчик часника — 4 шт.
  4. 4. Яйце — 2 шт.
  5. 5. Дижонська гірчиця — 6 г.
  6. 6. Лимон — 1 шт.
  7. 7. Тертий сир — 100 г.
  8. 8. Петрушка — 20 г.
  9. 9. Оливкова олія — 30 г.
  10. 10. Лаврове листя — 2 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 180°C. Форму для запікання змастити олією. На дно форми покласти папір для випікання.

  2. Зварити рис у великій кількості води. На повільному вогні відварити сьомгу до повної готовності разом з часточками лимону та лавровим листом.

  3. Часник дрібно порізати. В мисці змішати готову сьомгу з твердим сиром, часником, петрушкою, гірчицею та рисом. Додати яйця, приправити сіллю та перцем. Ретельно перемішати.

  4. Готову суміш викласти в форму і рівномірно розподілити. Випікати близько 20 хвилин, поки суміш не застигне.

  5. Витягнути запіканку з духовки та дати їй охолонути у формі, тоді вона стане щільнішою та легко виходитиме з форми.

  6. Нарізати запіканку часточками і подавати зі свіжим салатом.