Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська середній овочі зима › Житні млинці із запеченими овочами
Житні млинці із запеченими овочами

Житні млинці із запеченими овочами

Ви коли-небудь готували пісні житні млинці на воді? Спробуйте і Ви не будете розчаровані. Зверніть увагу: серед інгредієнтів тіста немає яєць. Це не помилка. Секрет цих млинців - в наявності серед інгредієнтів насіння льону. Насіння льону дуже корисне, воно вважається продуктом, оздоровляючим організм людини. Подрібнене в блендері і залите теплою водою, воно надає тісту тягучість і еластичність, виконує роль зв'язуючого компонента тіста, замінюючи собою яйця. Пісні млинці виходять смачними, досить міцними, з багатим і цікавим смаком. Достатня міцність дозволить Вам загорнути в кожен млинець смачненьку начинку із запечених в духовці овочів і натертого сиру.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Борошно житнє — 65 г.
  2. 2. Борошно грубого помелу — 65 г.
  3. 3. Насіння льону — 3 ст. л.
  4. 4. Олія оливкова — 4 ст. л.
  5. 5. Вода — 300 мл.
  6. 6. Баклажани — 1 шт.
  7. 7. Печериці — 200 г.
  8. 8. Перець болгарський — 1 шт.
  9. 9. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  10. 10. Часник — 2 зубчики
  11. 11. Сир пармезан — 100 г.
  12. 12. Петрушка — 30 г.
  13. 13. Сир моцарела — 100 г.
  14. 14. Сіль морська — за смаком
  15. 15. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Подрібнити насіння льону в блендері. Додати до них теплу воду, залишити суміш на 20 хвилин.

  2. У миску просіяти борошно, влити воду з льоном, додати олію, сіль, перець, збити масу до однорідності.

  3. На розігрітій сковороді обсмажити млинці з приготованого тіста.

  4. Овочі промити під холодною водою, очистити, нарізати маленькими шматочками, цибулю нарізати півкільцями, часник дрібно подрібнити.

  5. У форму викласти овочі, скропити олією, додати сіль і перець за смаком. Поставити в розігріту до 180°C духовку на 15-20 хвилин, періодично перемішуючи.

  6. Викласти начинку з овочів на кожен млинець, зверху викласти натертий сир, згорнути в конверт. Викласти всі млинці на деко, випікати 5-7 хвилин.