Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська європейська травневі свята осінь › Реберця, тушковані в кавово-перцевому соусі
Реберця, тушковані в кавово-перцевому соусі

Реберця, тушковані в кавово-перцевому соусі

Запропонований рецепт стане в нагоді тому, хто хоче приготувати щось надзвичайно смачне. Секрет успіху цієї страви в способі приготування: реберця спочатку смажаться на сковороді, потім нетривалий час тушкуються в каструльці в кавово-перцевому соусі, а потім вже каструлька, накрита фольгою, відправляється в духовку. У духовці яловичі реберця готуються протягом декількох годин. У результаті м'ясо на реберцях виходить м'яким, соковитим, що називається тане в роті. Час приготування страви досить великий, але повірте: воно того варте. І не можна не відзначити, що страва виходить такою смачною і ароматною багато в чому завдяки незвичному кавово-перцевому соусу.

Кількість порцій 2
Час приготування 230 хв

  1. 1. Перець чилі — 1,5 шт.
  2. 2. Вода — 6,5 ст. л.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 0,5 шт.
  4. 4. Часник — 1 шт.
  5. 5. Мед — 1,5 ч. л.
  6. 6. Реберця яловичі — 4 шт.
  7. 7. Сік лайма — за смаком
  8. 8. Кава чорна — 1,5 ст. л.
  9. 9. Олія рослинна — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 180ºС. Перці чилі очистити. Поставити каструлю з водою на вогонь, довести до кипіння, покласти перці в воду, варити протягом 20 хвилин. Викласти перці на паперовий рушник, обсушити.

  2. Перекласти перці в чашу блендера, покласти також подрібнену цибулю, часник, додати мед, сік лайма, 1 ч. л. солі і меленого чорного перцю. Подрібнити суміш до стану пюре.

  3. Натерти ребра сіллю і перцем. Розігріти сковороду з рослинною олією, викласти на неї ребра, обсмажити протягом 5 хвилин з кожного боку до золотистого кольору.

  4. Покласти обсмажені ребра в каструлю, в один шар. Викласти на ребра в каструлі пюре із блендера, поставити на вогонь, тушкувати 5 хвилин, перевертаючи ребра. Додати в каструлю каву і воду, довести до кипіння.

  5. Накрити каструлю зверху фольгою, поставити в духовку на 3-3,5 години до м'якості ребер.