Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська європейська сніданок › Рататуй по-прованськи
Рататуй по-прованськи

Рататуй по-прованськи

Рататуй - це традиційна французька страва. І собою являє страву з баклажанів, перців і кабачків, запечених в духовці. Рататуй відразу ж нагадує нам про однойменний мультфільм Рататуй, де щурик Реммі азартно і весело готував цю знамениту страву. Сьогодні ми пропонуємо вам рататуй по-прованськи приготувати в якості вечері. Адже, така легка і смачна страва обов'язково вам підніме настрій після важкого дня. Помідори і баклажани зададуть основну живильну нотку страві. Кабачки додадуть страві ніжності і м'якості. Перець, часник, розмарин, петрушка і фенхель доповнять страву новою нотою пікантності. І саме ці трави нададуть той незвичайний ароматний запах страві.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Помідори — 5 шт.
  2. 2. Баклажани — 2 шт.
  3. 3. Кабачки — 1 шт.
  4. 4. Перець болгарський — 1 шт.
  5. 5. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  6. 6. Черрі консервовані — 200 г.
  7. 7. Часник — 2 шт.
  8. 8. Фенхель — за смаком
  9. 9. Розмарин — за смаком
  10. 10. Базилік — за смаком
  11. 11. Петрушка — за смаком
  12. 12. Сіль — за смаком
  13. 13. Перець чорний мелений — за смаком
  14. 14. Олія оливкова — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Солодкий перець нарізати маленькими кубиками, подрібнити цибулю, а також фенхель.

  2. Обсмажити нарізані цибулю і фенхель на сковороді в олії, після додати до них перець. Обсмажувати протягом 5-7 хвилин.

  3. На 3 помідорах зробити насічку хрестом, залити окропом, протримати їх протягом 3 хвилин, після зняти шкірку. Подрібнити помідори, додати в пательню.

  4. Влити також в пательню половину консервованих помідорів. Зменшити вогонь, тушкувати протягом 15 хвилин, при цьому додати сіль і перець за смаком, а також розмарин і базилік.

  5. Нарізати на кружечки 2 помідори і баклажани, а також кабачок.

  6. У форму для випікання вилити половину соусу з пательні, викласти овочі чергуючи їх між собою, посипати зверху дрібно нарізаним часником і петрушкою, скропити олією, накрити зверху фольгою.

  7. Випікати в розігрітій до 200°C духовці 45 хвилин, після зняти фольгу, готувати ще 15 хвилин.