Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська духовка обід › Листково-дріжджові конвертики з картоплею і сиром
Листково-дріжджові конвертики з картоплею і сиром

Листково-дріжджові конвертики з картоплею і сиром

Погодьтеся, адже завжди цінується легка і швидка випічка? Саме про таку випічку запропонований нижче рецепт. Пишні і смачні пиріжки з начинкою із картопляного пюре та сиру, що тягнеться тоненькими нитками. Тісто пропонується використовувати магазинне (хоча, звісно, можна зробити і заморозити його самому, але в морозильнику бажано завжди зберігати такий запасний варіант). За бажанням начинку можна доповнити свіжою подрібненою зеленню (зелена цибуля, кріп, петрушка), шкварками (смаженим салом), смаженими печерицями або цибулею. Зверху пиріжки можна посипати підсмаженим до золотистого кольору насінням кунжуту, воно надасть особливого і більш цікавого смаку.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Тісто листкове дріжджове — 500 г.
  2. 2. Яйце куряче — 1 шт.
  3. 3. Картопля — 300 г.
  4. 4. Масло вершкове — за смаком
  5. 5. Сир — 200 г.
  6. 6. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Тісто повністю розморозити. Картоплю помити, очистити, нарізати шматочками і зварити в підсоленій воді до готовності. Зробити з картоплі пюре, додавши вершкове масло.

  2. Сир натерти на крупній тертці і додати в гаряче пюре, перемішати. Розкачати тісто і нарізати його квадратами (приблизно 8х8 см.). На кожен квадрат покласти трохи начинки і зліпити «конвертиком».

  3. Духовку розігріти до 180°C. Яйце збити з сіллю. Конвертики викласти на деко і змастити яйцем. Залишити деко на 20-30 хвилин. Потім поставити в духовку і випікати близько 20-25 хвилин.