Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська м'ясо обід › Прозорий курячий бульйон
Прозорий курячий бульйон

Прозорий курячий бульйон

Курячий бульйон досить популярний, бо він не дуже калорійний, але при цьому дуже наваристий, смачний і ситний. Як відомо, курку можна їсти навіть на вечерю, тому такий бульйон буде дуже доречним. Рецепт нашого бульйону досить простий, але від цього він менш смачним не стає. На курячому бульйоні можна готувати не тільки супи, хоча це найперша і сама популярна страва з бульйоном. На ньому можна також варити гречку або рис, щоб каша виходила ще смачнішою, мала ніжний присмак курки. Такаж можна заливати холодці, варити на ньому пельмені та інше. Загалом, застосування курячого бульйону може бути найрізноманітнішим. Все залежить від вашої фантазії і бажання.

Кількість порцій 6
Час приготування 150 хв

  1. 1. Вода — 3000-3500 мл.
  2. 2. Курячі ніжки, крила, стегенця — 600 г.
  3. 3. Корінь петрушки або пастернаку — 1 шт.
  4. 4. Морква — 1- 2 шт.
  5. 5. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  6. 6. Сіль — за маком
  7. 7. Перець горошком — 20-30 шт.
  8. 8. Лавровий лист — 2 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Курячі крильця, ніжки, стегенця очистити від жиру і шкіри, опустити в холодну воду, швидко довести до кипіння, воду злити. Частини курки і каструлю ополоснути.

  2. Цибулю очистити від лушпиння, розрізати на 4 частини, моркву і корінь пастернаку або петрушки почистити і крупно нарізати.

  3. У каструлю знову набрати холодної води і поставити на плиту. Опустити в неї курячі крильця, ніжки, стегенця, моркву, цибулю, корінь петрушки або пастернаку, перець, крім лаврого листа і солі.

  4. Швидко довести до легкого кипіння і відразу ж прикрутити плиту до мінімуму. Поверхня бульйону повинна ледь помітно кипіти. Кришкою бульйон не накривати! Шумівкою періодично знімати піну і жир з того самого моменту, як вперше з'явиться ледь помітна біла пінка. Все це дуже важливо для отримання прозорого і чистого бульйону. Варити 2-2.5 години.

  5. Лавровий лист додати хвилин за 10 до закінчення варіння і вийняти відразу після закінчення готування (інакше бульйон може гірчити). Солити бульйон не слід, краще додавати сіль та інші спеції, за необхідності, в залежності від подальшого використання.