Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська м'ясо осінь › Пряна курочка
Пряна курочка

Пряна курочка

Запечена курочка - знайома нам смакота. А якщо змастити її сумішшю пряних трав, то вийде зовсім нова ароматна курка, яку обов'язково рекомендуємо спробувати. Ніяких складнощів і загадок в приготуванні немає, змішати прянощі і натерти ними курочку зможе кожен. Новим прийомом стане: вкладання половини цибулі в очищені від м'якуша "лимонні чашки". І це, як виявляється дуже легко. Дійсно запечена курка стає частою гостею на святкових столах і не тільки. Поки вона готується в духовці, ви за цей час можете приготувати гарнір. Звичайно ж, не лише за легкість в приготуванні ми полюбили цей рецепт, а ще і за неймовірний чарівний смак.

Кількість порцій 5
Час приготування 90 хв

  1. 1. Тушка курки — 1 шт.
  2. 2. Цибуля — 1 шт.
  3. 3. Лимон — 1 шт.
  4. 4. Часник — 3 зубчики
  5. 5. Маслинова олія — 3 ст. л.
  6. 6. Прянощі — по 1 ч. л.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Підготовлену тушку збризнути соком лимона. Посолити, і натерти чорним перцем. Трішки змастити курку оливковою олією і відкласти.

  2. Підготувати суміш прянощів: розтерти в ступці куркуму, коріандр, розмарин і гірчицю. Змастити курку, отриманою сумішшю.

  3. Цибулину очистити і розрізати навпіл. Помістити половинки в "лимонні чашки". Вмістити їх в курку разом з часником. Потім помістити її у форму для запікання.

  4. Запікати пряну курочку 60 хвилин, постійно поливаючи соком, утвореним в процесі випічки. Температура в духовці повинна досягати 200ºС.