Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська духовка європейська картопля › Картопля з цибулею і вершками
Картопля з цибулею і вершками

Картопля з цибулею і вершками

Всі вже звикли, що картопля - це простий звичайний овоч. Всі готують його для сімейної вечері чи на обід. Але з картоплі можна робити не тільки прості страви, але і достатньо вишукані і красиві. Які можна подавати на святковий стіл гостям, дивувати їх простотою і в той же час відмінним смаком. Одна з таких страв - це картопля з цибулею і вершками. Її перевага в тому, що має вона гарний зовнішній вигляд, м'який смак (завдяки вершкам) і насичений аромат. Подавайте страву теплою, можна навіть прикрасити зеленню перед подачею (це вже на ваш смак). У будь-якому випадку вам вдасться здивувати своїх гостей, а їм - смачно поласувати вашими кулінарними витворами мистецтва.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Сіль — за смаком
  2. 2. Вершки — 250 мл.
  3. 3. Сир — 80 г.
  4. 4. Масло вершкове — 20 г.
  5. 5. Цибуля ріпчаста — 240 г.
  6. 6. Олія оливкова — 30 мл.
  7. 7. Картопля — 1,2 кг.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю помити і відварити до готовності в підсоленій воді. Потім злити воду, картоплю охолодити, очистити і нарізати тонкими скибочками. Цибулю очистити від лушпиння і нарізати кільцями.

  2. Сир натерти на тертці. Розігріти оливкову олію в сковороді, обсмажити цибулю. Духовку розігріти до 180°C. Змастити форму вершковим маслом.

  3. Вершки збити з сіллю (не до стану піни). У форму викласти половину картоплі, зверху укласти цибулю і половину сиру. Вилити вершки, укласти картоплю і сир. Поставити форму в духовку і запікати близько 20 хвилин.