Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська гриби осінь › Картопляний суп з печерицями
Картопляний суп з печерицями

Картопляний суп з печерицями

Готуючи таку страву, відразу ж згадується дитинство, коли ти ще зовсім маленький бігав по лісу і шукав запашні гриби, а потім смакував відмінним супчиком із них. Картопляний суп для нас завжди був чимось звичайним, тому додавання в нього грибів робить його дещо оригінальним та більш колоритним, а щедро використані духмяні спеції, вдало завершать наш хіт осені. Взагалі печериці завоювали кухні всього світу, не лише своєю доступністю, а й тим, що здавна вважалися їжею фараонів, адже за легендою дарували безсмертя. Крім того, вони не містять цукру, що дає можливість смакувати ними діабетикам та людям, які слідкують за своєю фігурую, адже вони є низькокалорійними. Тому такий картопляний суп є не лише надзвичайно смачним, він ще й надасть вам енергії та життєвих сил на цілий день.

Кількість порцій 5
Час приготування 30 хв

  1. 1. Картопля — 5шт
  2. 2. Печериці — 500г
  3. 3. Цибуля-порей (тільки біла частина) — 1 великий стебло
  4. 4. Молоко — 1000мл
  5. 5. Вершкове масло — за смаком
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Оливкова олія — 10г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю очистити, розрізати навпіл, залити окропом, довести до кипіння, варити до напівготовності, приблизно 15 хв.

  2. Одночасно у грибів відокремити ніжки і дуже дрібно нарізати. Так само дрібно нарізати порей. Капелюшки нарізати середніми шматочками. У каструлі з товстим дном розігріти 2 ст. л. вершкового масла, покласти гриби і порей, посолити, обсмажити на сильному вогні 5 хв. Потім влити молоко, довести до кипіння, варити на слабкому вогні 10 хв.

  3. Збити молоко з грибами та пореєм в блендері до однорідності, повернути в каструлю. Додати картоплю, вливши трохи відвару. Посолити і поперчити.

  4. Варити до абсолютної м'якості картоплі, після цього прямо в каструлі подрібнити її пресом для картоплі, щоб вийшов густий суп. Подавати, злегка окропивши оливковою олією.