Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська обід осінь › Картопляний салат із яблуками та беконом
Картопляний салат із яблуками та беконом

Картопляний салат із яблуками та беконом

Скільки ж існує різних салатів, в яких один з основних інгредієнтів - це картопля?! Всі вони по-своєму гарні, смачні та цікаві. Але от хочеться чогось новенького! Щоб не як у всіх, щоб здивувати своїх рідних і гостей. Якщо ви експериментатор на кухні і любите різні нові рецепти, тоді вам точно слід випробувати наш рецепт салату з картоплею, яблуками і беконом. Вся суть експериментів в кулінарії в тому, щоб об'єднати абсолютно далекі один від одного інгредієнти, щоб в результаті отримати смачну і незвичайну страву. Якраз це ми і спробували зробити в нашому салаті. Ви можете перевірити цей смаковий букет на собі, приготувавши салат вдома.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Бекон — 100 г.
  2. 2. Цибуля — 80 г.
  3. 3. Яблука — 200 г.
  4. 4. Картопля — 1,4 кг.
  5. 5. Цибуля зелена — 40 г.
  6. 6. Олія оливкова — 40 мл.
  7. 7. Оцет бальзамічний — 40 мл.
  8. 8. Гірчиця — 30 г.
  9. 9. Чебрець сушений — 5 г.
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю помити, очистити і нарізати скибочками. Відварити картоплю в підсоленій воді до готовності. Злити воду, картоплю охолодити і просушити.

  2. Розігріти сковороду, покласти на неї шматочки бекону. Обсмажити бекон до золотистого кольору. Просушити бекон паперовим рушником (видалити зайвий жир). Нарізати обсмажений бекон соломкою або шматочками.

  3. Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати. У сковороді, в якій смажився бекон, на жирі обсмажити нарізану цибулю. Зелену цибулю помити, просушити і дрібно нарізати. Яблука помити, очистити, видалити серцевини і нарізати шматочками. Скласти яблука в миску.

  4. До яблук додати цибулю, картоплю і бекон. Добре перемішати, потім додати зелену цибулю, оливкову олію, оцет, гірчицю, сіль, чебрець і чорний перець. Перемішати і подавати охолодженим.