Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська картопля вечеря вегетаріанські страви › Картопляна запіканка зі смаженим пореєм і чебрецем
Картопляна запіканка зі смаженим пореєм і чебрецем

Картопляна запіканка зі смаженим пореєм і чебрецем

Так, страви з картоплі з кожним днем ​​радують нас своєю новизною. І це не дарма. Картопля - це чи не найулюбленіший овоч більшості людей. От і ми вирішили не відставати, а запропонувати вам страви-новинки з картоплі. На перший погляд здається, що це звичайна картопляна запіканка. Але насправді рецепт цієї страви трохи змінений. Ми додали трохи чебрецю і цибулі - і рецепт вже має інший смак. Чебрець - хороша пряність, яка робить страву більш ароматною і насиченою. Цибуля, власне, прикрасить будь-яку страву завдяки своєму м'якому смаку. Так що навіть зі звичайної картопляної запіканки можна зробити смачну страву, яке прикрасить вашу сімейний вечерю.

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Картопля — 1,4 кг.
  2. 2. Цибуля-порей — 450 г.
  3. 3. Масло вершкове — 30 г.
  4. 4. Чебрець — 10 г.
  5. 5. Молоко — 200 мл.
  6. 6. Вершки — 100 мл.
  7. 7. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю помити, очистити і відварити в підсоленій воді. Воду злити, а з картоплі зробити пюре. Цибулю помити і дрібно нарізати.

  2. На сковороді розтопити вершкове масло. Обсмажити цибулю до золотистого кольору. Потім додати за смаком сіль, перець, чебрець. Духовку розігріти до 180°C.

  3. У сотейнику розігріти молоко і вершки. Додати картоплю, цибулю. Форму змастити вершковим маслом і викласти туди пюре. Покласти форму в духовку і випікати 15 хвилин.