Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська духовка картопля › Картопляний гратен із чебрецем у вершковому соусі
Картопляний гратен із чебрецем у вершковому соусі

Картопляний гратен із чебрецем у вершковому соусі

У першу чергу відзначимо, що гратен - це запечена страва таким чином у духовці, що вона має золотисту скориночку. Це може бути і риба, і м'ясо, і навіть будь-який виріб з тіста (солодкий або несолодкий). У нашому рецепті ми пропонуємо запікати картоплю з сиром і чебрецем. Це, на перший погляд, проста страва , насправді досить приємна на вигляд і, вже тим більше, на смак. Не дивлячись на те, що складається страва тільки з картоплі і сиру, в підсумку вона виходить досить цікавою. Особливо, якщо подавати її з овочами. Також ви можете додати ще один шар з м'яса. Тоді ваш вечеря буде ще більш соковитою і апетитною. У будь-якому випадку рецепт цієї страви стане прекрасним доповненням у вашу сімейну книгу рецептів.

Кількість порцій 4
Час приготування 55 хв

  1. 1. Вершки 33-35% — 200 мл.
  2. 2. Молоко — 200 мл.
  3. 3. Часник — 10 г.
  4. 4. Горіх мускатний мелений — 5 г.
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Перець чорний мелений — за смаком
  7. 7. Картопля — 500 г.
  8. 8. Сир — 100 г.
  9. 9. Сир пармезан — 50 г.
  10. 10. Чебрець — 10 г.
  11. 11. Сухарі панірувальні — 30 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Часник очистити від лушпиння і подрібнити. Сотейник розігріти, влити вершки, молоко, часник і мускатний горіх. Додати сіль, перець і нагріти, але не кип'ятити. Сир натерти на крупній тертці.

  2. Картоплю помити, очистити і нарізати тонкими скибочками. Форму для запікання змастити вершковим маслом і викласти на дно скибочки картоплі. Зверху полити невеликою кількістю соусу, посипати тертим сиром і чебрецем. Повторювати шари, поки не закінчаться інгредієнти (останнім повинен бути шар сиру і чебрецю).

  3. Розігріти духовку до 160°C. Посипати гратен сухарями і поставити в духовку. Запікати близько 30-40 хвилин.