Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська м'ясо осінь › Свинина в апельсиновій глазурі
Свинина в апельсиновій глазурі

Свинина в апельсиновій глазурі

Існує багато рецептів запікання свинини. Також існує багато соусів до неї. Ми пропонуємо вам новий і незвичайний соус з апельсинового соку, цедри, імбиру, соєвого соусу і меду. Ці інгредієнти помітно освіжать класичну запечену свинину і додадуть їй шарму. Приготувавши і красиво прикрасивши страву, ви отримаєте масу компліментів від друзів або близьких, взагалі від тих, кому пощастить ласувати цією стравою. Інгредієнти соусу змусять усіх довго гадати, що ж ви такого чародійного додали, що зробило цей смак свинини незабутнім. Приготуйте цю страву і здивуйте своїми кулінарними здібностями і фантазією інших і, навіть, самого себе.

Кількість порцій 6
Час приготування 30 хв

  1. 1. Свинина — 1 кг.
  2. 2. Апельсини — 1 шт.
  3. 3. Імбир тертий — 1 ст. л.
  4. 4. Соус соєвий — 2 ст. л.
  5. 5. Мед — 2 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. М'ясо вимити, обсушити, натерти сіллю і перцем, і обмастити з усіх боків рослинною олією. Покласти м'ясо на змащене олією деко.

  2. Запікати в духовці при температурі 180°С 70 хвилин.

  3. Приготувати апельсиновий сироп. Для цього апельсин вимити й обсушити. За допомогою дрібної терки з половини або з третьої частини апельсина зняти цедру. Потім розрізати апельсин навпіл, і з обох половинок вичавити сік.

  4. Очистити корінь імбиру і натерти його на дрібній тертці. У мисці з'єднати апельсиновий сік, цедру, імбир, соєвий соус і мед. Все добре перемішати і поставити на сильний вогонь. Варити сироп  до загусання.

  5. Вийняти м'ясо з духовки, обмазати його сиропом і запікати ще 10 хвилин. За цей час м'ясо можна ще 2 рази змастити сиропом. Готову свинину викласти на листя салату і прикрасити кружальцями апельсинів.