Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська духовка осінь › Свинина, запечена в гірчично-пивній заливці
Свинина, запечена в гірчично-пивній заливці

Свинина, запечена в гірчично-пивній заливці

Свиняча шийка - це дуже ніжне м'ясо, навіть, можна сказати, делікатесне. Приготована ​​свиняча шийка в кінцевому підсумку виходить зовсім не жирна, м'яка і дуже соковита. Тому з свинячої шийки готують буженину і всіма гаряче улюблені шашлики. Але ми сьогодні будемо готувати свинину, запечену в гірчично-пивній заливці. А для цього нам потрібна буде свіжа свиняча шийка, і ми її будемо маринувати в гірчично-пивному соусі. Маринад зробить нашу свинину ще м'якшою і соковитішою. Гірчиця приємно наситить м'ясо і воно буде пахнути неперевершеним ароматом. Смак м'яса виходить божественним. Таке м'ясо - відмінне частування для святкового столу. Ви і ваші гості будете насолоджуватися смаком і запахом м'яска. Приємного апетиту!

Кількість порцій 4
Час приготування 120 хв

  1. 1. Свиняча шийка — 700 г.
  2. 2. Часник — 4 зуб.
  3. 3. Сухарі панірувальні — 2 ст. л.
  4. 4. Солодка мелена паприка — 1 ч. л.
  5. 5. Перець чорний мелений — за смаком
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Зіра суха — 1 ч. л.
  8. 8. Гірчиця — 3 ст. л.
  9. 9. Світле пиво — 50 мл.
  10. 10. Соняшникова олія — 3 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно приготувати маринад. Для цього потрібно пиво, перець, гірчицю, масло, часник і зіру ретельно змішати. Потім свинячу шийку замочити в маринаді і залишити на кілька годин.

  2. У форму для запікання покласти м'ясо на фольгу. І туди ж налити залишки маринаду. Загорнути м'ясо у фольгу. Запікати приблизно 1,5 години при 180ᵒC.

  3. Після чого відкрити фольгу і посипати м'ясо панірувальними сухарями і паприкою. Дати скоринці схопитися на поверхні м'яса протягом 15 хвилин, при цьому всю іншу частину потрібно тушкувати в соусі.

  4. Перед подачею нарізати впоперек волокон і подавати з тушкованими або свіжими овочами.