Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська обід осінь › Нирки у винному соусі
Нирки у винному соусі

Нирки у винному соусі

Часто багато хто з нас з упередженням ставиться до нирок з яловичини, вважаючи їх другосортними субпродуктами, несмачними, що мають поганий запах при варінні. Насправді, треба просто вміти їх смачно приготувати. Особлива увага приділяється підготовці нирок: їх потрібно ретельно промити, а при необхідності замочити на ніч, після вимочування злити воду і залишити нирки на годину в молоці. Нирки не піддаються занадто довгій тепловій обробці, від цього вони стають твердіше. Телячі, свинячі, баранячі нирки взагалі вимочувати не потрібно. При подачі на стіл нирки в винному соусі посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки. Окремо можна подати до них відварну картоплю, заправлений олією.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Нирки яловичі — 500 г.
  2. 2. Гриби свіжі — 200 г.
  3. 3. Борошно пшеничне — 25 г.
  4. 4. Бульйон м'ясний — 100 мл.
  5. 5. Вино біле — 50 мл.
  6. 6. Петрушка — за смаком
  7. 7. Олія рослинна — 40 мл.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Попередньо нирки необхідно ретельно вимити, замочити у воді на 3-4 години, після чого, розрізати уздовж кожну нирку, видалити з нирки жир і плівки, залити на 1 хвилину кип'ятком, вилити воду, нарізати кожну половинку поперек тонкими скибочками.

  2. Гриби почистити, ретельно промити, відварити, нарізати маленькими шматочками.

  3. Розігріти сковороду з олією, викласти нирки і гриби на сковороду, обсмажити їх на сильному вогні, постійно помішуючи. Присипати борошном зверху, смажити протягом 2 хвилин. Залити сумішшю бульйону і вина, посолити і поперчити за смаком, проварити.

  4. Подавати з овочами, картопляним пюре.